Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Ganijoco.ro îți recomandă 4 activități pentru tine și copilului tău


Activitățile de după școală trebuie să îndeplinească umătoarele caracteristici: să nu fie educativ și să nu fie teme. Mai pe scurt, să nu fie școală. Iar dacă îi oferi copilului tău câteva ore de relaxare după școală, vei fi cel mai cool părinte. De cele mai multe ori e simplu să găsești activitățile lui preferate. Cu siguranță îți va spune sau va avea deja pregătit pentru atunci când urmează momentul vostru de relaxare. Știi că micuții adoră să petreacă timp cu părinții lor. Fă-le pe plac cu aceste activități super simple:

Alegeți câteva modele de jucarii 3D și printați-le

Imprimantele si scannerele 3D au devenit noua modă în ceea ce privește jucăriile. Poți alege să printezi modelele din catalog împreună cu micuțul tău, astfel vei crea o jucărie unică. E o activitate prin care, pe lângă faptul că cel mic își va dezvolta imaginația și își va pune creativitatea la treabă. Iar dacă e pasionat de cosplay puteți printa împreună câteva jucarii 3D super cool care să-i completeze costumele!

În plus, printarea 3D e destul de simplu și ușor de realizat. Poți crea o jucărie 3D la comandă în câteva zile sau câteva ore, în funcție de complexitate. Ganijoco.ro folosește cele mai noi modele de imprimante și scannere 3D și materiale precum filamentul de plastic sau rășin. Vezi mai multe despre cum funcționează imprimantele și scannerele 3D aici!

Jocuri Montessori cu ce-ai prin casă

Jocurile Montessori sunt o adevărată comoară pentru a dezvolta inteligența copilului fără ca acesta să își dea seama. Ce poate fi mai frumos decât să poți învăța câte ceva fără să-ți dai seama?

Jocurile Montessori se bazează pe distincții și asocieri și sunt forte ușor de realizat cu ce-ai prin casă. Cum? Ia mai multe bucăți de material care nu-ți folosesc (de mai multe feluri: lână, mătase, bumbac ș.a.). Apoi cel mic va trebui să spună ce simte când le atinge (de exemplu moale, aspru, catifelat). Va trebui să grupeze materialele pe categorii și să-ți spună  ce a ales.

Aceste jocuri nu îl vor face pe cel mic să se simtă ”ca la școală”, dezvoltându-i totodată capacitățile analitice.

Pictați sau desenați

Desenul nu e o simplă chestiune de timp. Această activitate e o modalitate ideală prin care îl poți învăța pe copilul tău mai multe despre lumea din jur. Începeți împreună un desen mai mare și fă din acesta opera voastră. La final, înrămează rezultatul pentru a avea împreună o amintire superbă.

Iar dacă vrei să mergi și mai departe cu activitățile artistice, poți cumpăra câteva stickere, vopsea și șabloane pentru a redecora pereții camerei copilului. Va fi o activitate care vă va plăcea amândurora la nebunie! În plus, poți printa 3D decorațiunile pentru camera copilului. Astfel vei obține un decor personalizat și unic!

Nu uita că este extrem de important să petreci cât mai mult timp cu micuțul tău. Poate fi o oază de relaxare atât pentru tine, cât și pentru el. Plănuiți împreună care sunt activitățile voastre preferate și faceți cele ma cool lucruri împreună. E important să aveți o relație foarte strânsă și să puteți vorbi orice. În plus, cu astfel de activități îl poți distrage de la jocul pe tabletă, pe telefon sau pe PC.

Care va fi prima ta activitate de făcut cu micuțul tău în timpul vostru liber?

Tags: ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *