Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Utilitatea Curelei de Transmisie cu Caneluri


Accesoriile atasate motorului nu sunt optionale, iar datorita acestui lucru, masina voastra va avea nevoie ca toate aceste accesorii sa functioneze cat se poate de bine, alaturi de transmisie si de un motor functional. Veti avea nevoie de un alternator care sa furnizeze electricitate pentru a opera motorul, sistemul de incalzire, radio-ul, dar si aerul conditionat, precum si multe altele. Servodirectia va va ajuta si sa manevrati masina fara nici un fel de problema, puterea pentru toate aceste lucruri provenind de la motor si se datoreaza unei curele de accesorii.

Multe dintre masinile din ziua de azi au o singura curea, aceasta fiind numita curea de transmisie sau de accesorii. In trecut insa, vorbeam despre doua sau chiar trei curele, dar in ziua de azi lucrurile s-au mai schimbat. Cureaua de accesorii conecteaza toate accesoriile de la motor prin roata conducatoare, aceasta fiind invartita de catre motor. In momentul cand roata se invarte, atunci cureaua se misca, aceasta invartind rotile de pe accesoriile atasate, ele avand in acest fel puterea necesara de a functiona corespunzator.

Cureaua de accesorii are o importanta deosebita, fiind nevoie ca aceasta sa fie verificata la fiecare interval de mentenanta si la fiecare schimb de ulei. Trebuie sa stiti ca aceasta curea este folosita din momentul in care porniti motorul si pana in momentul cand motorul este oprit, de aceea trebuie sa o intretineti cat se poate de bine. Folosirea cat mai desa a curelei, duce la uzarea acesteia, dar cu toate acestea, o astfel de curea reuseste sa reziste o perioada destul de lunga de timp inainte de a fi nevoie sa fie schimbata. Viata curelei depinde mult de materialul din care aceasta este facuta. Vechile curele rezistau in jur de 90.000 km, dar curelele realizate in ziua de azi, fiind facute din EPDM rezista chiar si pana la 160.000 km. Cel mai bine este sa va asigurati de faptul ca masina voastra are parte de o mentenanta regulata, astfel incat cureaua sa fie verificata de fiecare data.

Daca se rupe aceasta curea, atunci experienta condusului se schimba destul de mult. Fara o astfel de curea, servodirectia nu va functiona, aerul conditionat nu va mai functiona si nici alternatorul nu va porni. Va trebui asadar sa mergeti pe baterie, pana cand motorul o va consuma integral si astfel veti ramane blocati pe marginea drumului.

Fiti atenti asadar la cateva semne importante care spun cateva lucruri despre imbatranirea curelei. Verificati asadar daca se aud scartaituri sub capota. De asemenea, uitati-va la eventualele crapaturi care ar putea aparea in curea, la crestaturi, taieturi sau pur si simplu rupturi in curea. E posibil sa mai aveti de-a face cu unele caneluri lipsa, iar servodirectia sa nu functioneze, precum si sa vedeti beculetul aprins cand masina ruleaza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *