3 avantaje ale unei biciclete electrice


Atunci cand intram pentru prima data intr-un magazin biciclete, avem surpriza de a descoperi o multime de biciclete diferite, destinate unui anumit mediu sau activitati. In functie  de acestea, dar si de partile componente, intr-un magazin biciclete Bucuresti putem intalni: biciclete trecking, biciclete mtb, biciclete de oras, de sosea, biciclete pliabile, cyclocross, biciclete pentru copii si biciclete electrice. Dintre acestea, in magazine biciclete Bucuresti, cele mai cautate au inceput sa fie bicicletele electrice. Si nu este de mirare avand in vedere faptul ca bicicletele electrice prezinta 3 avantaje importante, dupa cum urmeaza.

  • Sunt foarte practice

Cu ajutorul bicicletelor electrice putem fi rapizi si flexibili. Pe de-o parte, multumita vitezei, care poate depasi peste 20 km pe ora, dar si a autonomiei, de peste 60 km. Cu o bicicleta electrica ne putem deplasa repede si in mod eficient pe distante foarte mari, chiar si in zonele mai aglomerate. Pe de alta parte, asistenta electrica ne ajuta sa depasim cu usurinta ambuteiajele de trafic sau chiar sa recuperam eventualele diferente de performanta atunci cand ne aflam intr-o excursie de grup.

  • Ne mentin in forma fara sa ne suprasolicite

Daca bicicletele obisnuite ne pot uneori solicita pe distante mai mari de 10 km, ei bine, cu bicicletele electrice nu ne confruntam cu aceasta problema. Faptul ca ne putem baza pe asistenta electrica oferita de bicicletele electrice este un avantaj real, intrucat aceasta ne permite sa decidem cum si cat de mult sa pedalam, fiind ideala pentru antrenarea treptata a conditiei fizice. In plus, mersul pe bicicleta electrica nu pune atat de multa presiune asupra genunchilor, grupelor de muschi, ligamentelor si articulatiilor.

  • Sunt eco-friendly

Plimbarea cu bicicleta electrica nu dauneaza si nu polueaza mediului inconjurator. Daca circulam cu bicicleta electrica, vom avea un impact mult mai mic asupra naturii si celor din jur decat cu masina, de exemplu. Emisiile de dioxid de carbon provenite de la masini sunt de 40 de ori mai mari si mai periculoase decat cele ale bicicletelor cu motor electric. Din acest punct de vedere, bicicletele electrice sunt eco-friendly pentru ca nu emana gaze toxice si nu pericliteaza mediul.

Asadar, o bicicleta electrica va fi intotdeauna potrivita pentru o persoana practica, dar in acelasi timp responsabila, care se concentreaza pe eficienta drumului mai putin decat pe experienta pedalarii in sine. Ceea ce face o bicicleta electrica speciala este faptul ca se potriveste mai multor categorii de varste si poate fi folosita in contexte diverse. Bicicletele electrice cu cele mai bune preturi se gasesc acum pe site-ul www.bikexcs.ro, acolo unde exista o gama extrem de variata.