Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!
RSS Feed

Îți place să alergi, dar nu în timpul sezonului rece? Iată câteva sfaturi pentru a rezolva această problemă


Temperaturile scăzute nu au de ce să te împiedice să-ți urmezi rutina de alergare. Alergatul poate fi la fel de simplu și pe timp de iarnă dacă alegi echipamentul potrivit. Începe prin a te adapta condițiilor meteo cu unul dintre modelele de treninguri barbati potrivite acestui anotimp.

Alergatul în șort și tricou pe timp de iarnă este doar o legendă urbană. Nu trebuie să îți soliciți atât de tare organismul. S-ar putea ca rezultatele să nu fie deloc benefice. Îmbracă-te bine, astfel încât să nu-ți fie frig. Nu exagera cu hainele, pentru că vei transpira și poți răci. Caută modele de treninguri Nike sau treninguri Adidas destinate alergatului și mișcării în aer liber, acestea sunt potrivite în orice condiții meteo.

Adaptează-te efortului pe care trebuie să-l depui. Frigul îți solicită mai mult corpul. Schimbă-ți puțin programul de alergare. S-ar putea să nu dai randament dacă te chinui să urmezi același program din zilele calde. Fă ture scurte de 10-15 minute în care să accelerezi progresiv sau să alternezi viteza.

Pentru rezultate foarte bune încălzește-te puțin înainte de a ieși la alergat. Fă stretching sau câteva exerciții ușoare care îți vor pune sângele în mișcare.

Spor la alergat!

Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *