Schimba-ti viata in bine. De ce sa devii motociclist sau scuterist?


Scutere Piaggio

Desi motociclismul este privit in tara noastra inca cu usoare urme de neincredere si motociclistii sunt deseori catalogati ca si „donatori de organe” din cauza faptului ca sunt mai expusi in trafic, totusi sunt foarte multi adepti care impartasesc aceasta pasiune si care pot sa afirme faptul ca pentru ei, motociclismul este un stil de viata, care le reda sentimentul de libertate, satisfactie, distractie si adrenalina din plin.
Pentru a intelege ce anume ii determina pe motociclisti sa iubeasca atat de mult pilotatul unei motociclete, probabil ar trebui sa incercam macar o data plimbarea cu motorul.
Din spusele pasionatilor de motociclete, se ajunge la concluzia ca este ceva unic si foarte atractiv in ideea de a avea, intretine si pilota o motocicleta, iar senzatia nu poate fi exprimata in cuvinte.
Mai mult decat doar o pasiune, motociclismul poate fi o alternativa perfecta in zilele noastre, cand traficul este extrem de aglomerat, mediul este din ce in ce mai poluat iar oamenii sunt captivi ai stresului cotidian. Astfel, este un prilej bun sa adopti un nou hobby, care sa iti aduca multiple satisfactii si sa iti usureze viata. Ofertele moto sunt foarte variate, iar desi alegerea unei motociclete potrivite este destul de dificila, ai o gama larga de motociclete Moto Guzzi la dispozitie, unde vei gasi cu siguranta ceea ce cauti. In cazul in care iti doresti ceva mai fiabil, cu o putere mai mica decat a unei motociclete, poti alege din ofertele de scutere Piaggio.
In cele ce urmeaza, vom face o scurta prezentare a motocicletelor si a scuterelor, pentru a va ajuta sa faceti alegerea corecta in functie de necesitatea pe care o aveti. De asemenea, vom mentiona unele dintre numeroasele beneficii pe care le are mersul pe motor.
Motocicletele – sunt cele mai raspandite vehicule utilizate pentru recreatie sau transport, din lume. Caracteristicile si design-ul acestora difera in general, de scopul in care sunt folosite: cruising, calatorii pe distante scurte sau mai lungi, sport, off-road.
Se disting 3 mari categorii: off-road, de strada si dual purpose. Acestea au subtipuri diferite, in functie de stilul si de circuitul in care se piloteaza.
Majoritatea motocicletelor sunt prevazute cu cutii de viteze secventiale cu 5 sau 6 trepte dar sunt disponibile si modele cu cutii automate, transmisia pe cardan, curea sau lant si pot fi echipate, la fel ca si autoturismele cu sisteme mai complexe precum: controlul derapajelor si tractiunii, ABS, sistem de aderenta la demarare, cruise control.
Scuterele – fac parte din categoria celor mai accesibile mijloace de transport in mediul urban. Datorita faptului ca sunt foarte usor de manevrat si au un consum redus de combustibil, sunt ideale pentru deplasare, mai ales in aglomeratia unui oras care are de regula un trafic intens.
Confortul si fiablitatea de durata sunt principalele caracteristici ale scuterelor, acestea avand suporturi pentru picioare, carene inspirate de la motociclete, sei cu unul sau doua locuri si motoare compacte.
Motive pentru a deveni motociclist sau scuterist

  1. Ai parte de senzatii deosebite
    Motociclismul inspira pofta de viata si de aventura, forta, vigoare, senzatii de care nu ai parte atunci cand circuli cu automobilul. Ai parte de experiente diferite, in functie de fiecare anotimp si este mult mai usor sa ajungi in orice zona. Muntii, dealurile, padurile, lacurile, raurile, asteapta sa fie vizitate si sa va ofere o poarta catre alta lume.
  2. Nu pierzi mult timp in trafic
    Blocajele in trafic sunt foarte frecvente si se pierde mult timp asteptand la cozile interminabile. Motocicleta sau scuterul iti ofera posibilitatea de a te strecura in fata, astfel ajungeti mai rapid la destinatie si va distrati mai bine pe traseu. Pe langa acest lucru, majoritatea motocicletelor si scuterelor au consumul mai mic decat o masina, sunt mai ieftine cand vine vorba de reparat si va ajuta sa faceti economii considerabile, lunar.
  3. Mediul si soselele sunt protejate
    Datorita faptului ca motocicletele si scuterele au un consum mai mic de combustibil, determina si o cantitate mai scazuta de noxe poluante care sunt eliberate in atmosfera iar prin faptul ca ajungi mai repede la destinatie, se reduce si mai mult amprenta de CO2. De mentionat este si faptul ca datorita greutatii mai mici al acestora in comparatie cu alte automobile, vor pune mai putina presiune pe asfalt
  4. Sentimentul de libertate
    Senzatia de independenta pe care o ai atunci cand iti pui casca in cap, apesi acceleratia si pornesti la drum de unul singur, nu are cum sa nu te satisfaca. Detii controlul deplin, iei singurul deciziile, esti complet autonom si iti poti limpezi mintea de stresul provocat de locul de munca sau de acasa.