Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Ce este Adwords si cum te poate ajuta sa iti dezvolti afacerea online


Una dintre cele mai accesibile metode de promovare online este publicitatea prin Adwords. Principalul avantaj al acestui tip de promovare consta in identificarea unei audiente specifice, prin afisarea de anunturi in sectiunea de linkuri sponsorizate ale motoarelor de cautare. Indiferent daca o reclama inregistreaza sau nu click-uri, simpla ei afisare inseamna promovare, iar taxarea se face doar atunci cand un utilizator intra pe anuntul respectiv. Cu toate astea, este imperativa atragerea cat mai multor vizitatori interesati, iar acest lucru se realizeaza prin folosirea cuvintelor cheie specifice.

Daca business-ul tau consta, de exemplu, in acordarea de credite rapide, o campanie Adwords te poate ajuta sa iti targetezi publicul dorit astfel incat doar persoanele interesate de credite rapide sa vada reclama ta. Ce inseamna asta, de fapt? Ei bine, atunci cand o persoana cauta pe Google cuvintele ‟credit rapid”, anuntul tau va aparea in primele rezultate. Si nu va fi afisat celor dezinteresati de aceste servicii, asa cum se intampla in cazul reclamelor difuzate la televizor sau radio, prin bannere etc. In alte cuvinte, anuntul tau va aparea la momentul potrivit.

Un alt avantaj al promovarii Adwords consta in masurarea impactului campaniei. Odata pornita o astfel e campanie, afli exact numarul de utilizatori care au vazut anuntul tau, care dintre ei au accesat site-ul tau si, nu in ultimul rand, cati dintre ei au apelat la un credit rapid. Sa ai acces la astfel de informatii te ajuta sa iti intelegi mai bine clientii, sa schimbi strategia, daca este nevoie, si sa iei decizii in functie de datele concrete din rapoartele campaniei, si nu bazate pe intuitie.

O campanie Adwords se activeaza rapid, este nevoie doar sa o pui in circulatie si in cateva minute apare in reteaua Google. In cazul in care vrei sa aduci modificari campaniei, prin includerea, de exemplu, a unor noi cuvinte-cheie, precum ‟credite online”, rezultatele sunt vizibile imediat in sistemul de cautare.

In plus, ai control asupra bugetului pe care il acorzi campaniei. Pentru ca nu exista un minim ce trebuie investit in AdWords, poti decide cati bani vrei sa aloci acestui tip de promovare si chiar sa opresti campania in orice moment. Si cum spuneam mai devreme, plata se face pe click, adica doar atunci cand un utilizator iti viziteaza site-ul prin intermediul reclamei. Asta inseamna ca platesti doar pentru persoanele direct interesate de credite rapide.

Pentru o promovare Adwords eficienta, te poti adresa unei agentii Adwords, care cerceteaza piata si interesul utilizatorilor asa incat sa iti configureze o campanie de succes, potrivita nevoilor tale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *