Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Ce nu stiai despre sisteme de supraveghere video si de ce sa achizitionezi unul pentru casa ta


Folosirea unor sisteme de supraveghere video, atat in locuintele personale, in cladirile de birouri, cat si in intersectii, gari, aeroporturi, autobuze si alte locuri frecventate intens, a devenit o necesitate in prezent, in special din motive de siguranta.

Prezente in majoritatea cladirilor rezidentiale si comerciale, sistemele de supraveghere trebuie, la randul lor, supravegheate de persoane autorizate. Eficienta lor este una dovedita, in ultimii ani instalarea acestora in diferite spatii a dus la o scadere semnificativa a ratei criminalitatii si infractiunilor, ceea ce inseamna ca tehnologia ne ajuta inca o data.

Ce nu stiai despre sisteme de supraveghere video

Desi toata lumea stie cum arata si cum functioneaza aceste sisteme de supraveghere, putini sunt cei care stiu etapele de dezvoltare prin care au trecut. Iata cateva lucruri mai putin stiute despre ele:

Primele modele de camere

In prezent le folosim tot mai mult, insa camerele de supraveghere nu sunt deloc o inventie recenta, dimpotriva. Acestea au inceput sa fie utilizate, ce-i drept de un numar redus de oameni, inca din 1942. Scopul lor initial era de a monitoriza lansarea rachetei V2, avand in vedere faptul ca oamenii nu se puteau apropia prea mult de ea. Utilizarea lor pentru monitorizarea activitatilor din spatiile publice a inceput ceva mai tarziu, mai exact in 1962, cand primele astfel de camere au fost instalate in localitatea Olean din New York. Tot ceva mai tarziu, institutiile bancare au inceput sa le utilizeze pentru a preveni jafurile din banci.

Eficienta

Multi proprietari de case considera ca locuintele lor sunt mai bine protejate de hoti daca acestea sunt supravegheate de astfel de sisteme, si au perfecta dreptate. Acestea ofera politiei posibilitatea de a rezolva cu usurinta cazurile de furt si criminalitate comise in locuinte. Pentru a spori eficienta acestora, este necesara instalarea unui echipament de securitate suplimentar, precum alarmele.

Controlul traficului

Dincolo de instalarea lor pentru siguranta si supraveghere, sistemele video sunt instrumente perfect pentru o mai buna gestionare a traficului din marile orase. De asemenea, tot cu ajutorul acestora, politia poate controla viteza autovehiculelor si preveni accidentele cauzate de aceasta. In plus, companiile private folosesc sisteme de supraveghere pentru a urmari masinile clientilor, pentru a identifica posibile furturi.

Monitorizare de la distanta

Instalezi un sistem de supraveghere video in casa si poti pleca linistit in vacanta. Asa stii ca locuinta ta este supravegheata non stop. Cele mai performante astfel de obiecte au sisteme de alertare a politiei in cazul in care cineva incearca sa patrunda fraudulos in casa.

Sistemele de supraveghere video sunt utile si pentru situatiile in care, de exemplu, un angajator doreste sa isi monitorizeze angajatii si sa le sporeasca eficienta, ori pentru momentele in care copiii sunt lasati cu bona sau la gradinita, iar parintii vor sa stie in permanenta cum sunt ingrijiti.

Folosirea autorizata

In spatiul locuintei personale, sistemele de supraveghere pot fi folosite fara probleme, insa nu este posibila utilizarea lor de catre o persoana privata intr-un spatiu public.

Achizitionarea unui sistem de supraveghere video

E-camere.ro este un magazin online in care gasesti o gama variata de sisteme de supraveghere, la preturi accesibile tuturor. Modelele variaza in functie de producator si detaliile tehnice ale camerelor, insa toate au aceeasi functie de supraveghere ce este indeplinita cu succes in orice spatiu.

Date de contact:

Email: vanzari@e-camere.ro

Telefon: 0767 390 475

Website: www.e-camere.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *