Culorile in fotografia de produs


Ca să ții minte culorile din spectru, rostești cuvântul- cheie ROGVAIV, adică roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet. Celelalte culori pe care le știi sunt nuanțe obținute prin amestecul celor de mai sus, în magical creuzet pe care natura îl mânuiește cu dibăcie.
Folosirea adecvată a mesajului subliminal al culorilor creează imboldul de a cumpăra, așa că nu eziti să te folosești de jocul subtil al culorilor pentru a valorifica în mod optim vânzarea produsului tău.
Dacă vrei să promovezi rodul muncii tale, o fotografie de produs este modalitatea modernă, incisivă și atractivă. Dacă intri într-o agenție de voiaj, n-ai să vezi niciodată postere reprezentând destinații exotice în culori sumbre, ci doar ipostaze solare, lumina culorile calde, atmosfera senină inducând apriori dorința de a evada din cotidian, de a rupe secvențele rutiniere ale activității zilnice.
Dorești să promovezi un produs alimentar? Foarte bine! Dacă produsul este bio, fotografia de produs trebuie să fie în tonuri de verde, de galben, culori sugerând vitalitatea ciclului vegetal sau unduirea lanurilor de grau. Dacă produsul este picant, atunci culoarea roție nu trebuie să lipsească, ea sugerând ardere, căldură, senzație intensă. Prospețimea este sugerată de culori în tonuri pastel, albastru ceruleum sau galben- oranj.
Produsele destinate copiilor vor avea culori vii, contrastante, pentru a atrage pivirea, cu cât prezentarea va fi mai atractivă, cu atât copilul va bate mai mult din picior că vrea neapărat jucăria sau produsul respectiv.
Iată doar câteva din valențele unei bune armonii între aspectul produsului și destinația lui.