Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Cum sa preveniti virusarea laptopului?


Service laptop sector 4 va raspunde.
Fiind magazin de reparatii laptopul am vazut in cariera noastra foarte multe laptopuri virusate. Daca ne-ati intreba care este cel mai bun mod prin care puteti preintampina virusarea laptopului am tinde sa numim solutia: vigilenta.
Iata de ce.
Cel mai bun mod de a va proteja online este prin folosirea laptopului cu VIGILENTA. Fiti atent pe ce dati click, la atasamentele pe care le deschideti, la ceea ce descarcati si in cine aveti incredere. Vigilenta este totusi un termen destul ambiguu, asa ca in cele ce urmeaza vom exemplifica mai bine prin sfaturi practice.
– Navigati pe internet cu prudenta. Asta nu inseamna sa va fie teama sa deschideti site-uri ca Yahoo.com sau Google.com. Dar daca credeti ca un site sau un email pare ciudat, cel mai bine este sa-l ignorati. Nu fiti curios si nu va lasati dus de primul impuls de a da click pe el. Fisingul poate lua multiple forme. Daca aveti indoieli, cautati sa identificati modalitati pentru a verifica daca emailul este legitim – de exemplu, numarul de telefon sau informatiile de contact din partea de jos a emailului.
– Asigurati-va ca sunteti pe site-ul care trebuie. Uitati-va la domeniul unui site pentru a va asigura ca sunteti acolo unde trebuie si nu e o greseala. Asta inainte de a trimite informatii personale sau de a descarca vreun fisier. De exemplu, daca vreti sa descarcati Microsoft Office, asigurati-va ca sunteti pe Microsoft.com si nu Microostoff.com. Desigur acestea este un detaliu minor, dar din pacate asa se infesteaza multe laptopuri.
– Nu dati click pe anunturile care vi se par neobisnuite. Daca ajungeti pe un site pentru a vizualiza ilegal emisiunile preferate, ar trebui sa fiti prudent, sa folositi un adblocker si sa nu dati click pe anunturile pe care le vedeti pe pagina. Dar daca sunteti deja tipul de persoana care frecventeaza aceste site-uri, cel mai probabil cunoasteti acest lucru.
Si in general, nu uitati de vigilenta. Daca ceva pare ca nu e ok, atunci cel mai probabil nu e ok.
Antivirus Windows Defender
Windows Defender vine pe orice laptop cu Windows 8 sau sistem de operare mai noi. Este destul de bun. Se poate descarca si pentru sistemele de operare mai vechi.
In afara de vigilenta, aveti nevoie de un antivirus. Dar asta nu inseamna neaparat ca va trebuie un antivirus platit. In esenta, multe dintre programele comune antivirus platite fac acelasi lucru cu cele pentru care nu trebuie sa platiti.
Desigur exista mai multe solutii antivirus, dar atentie sa nu instalati mai multe programe antivirus. La fel exista o multime de virusi – unii aparent nu ne deranjeaza si alegem sa traim cu ei o perioada destul de buna pana cand se intampla ceva, iar altii ne dau de furca de la primele infestari. Daca vi s-a intampla si ati captat un virus care va da multa bataie de cap, va asteptam in service laptop sector 4 (https://www.onlaptop.ro/localizare/service-pc-laptop-sector-4/) pentru a gasi solutii pentru problema dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *