Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Cum sa te bucuri cat mai mult timp de eficienta maxima a aparatului tau de aer conditionat?


Am intrat deja in cel mai fierbinte sezon din an, ne zboara gandul la vacanta, unii deja au plecat in destinatiile planuite din timp, altii numara zilele pana cand vor intra in concediu si totul pare ca se invarte in aceasta perioada in jurul acestor lucruri care indeamna la relaxare, soare, plaja si calatorii de placere. Doar pare, pentru ca,  de fapt, cei mai multi dintre noi au parte de aceasta bine meritata evadare din cotidian doar o mica parte din intregul sezon estival, in rest urmandu-ne firesc programul obisnuit de zi cu zi. 

Deci este clar ca ne vom preocupa sa ne luam toate masurile corespunzatoare, care sa ne asigure tot confortul pe durata verii, de exemplu in perioadele cu temperaturi foarte ridicate, care cu siguranta nu vor intarzia sa apara. Iar unul dintre raspunsurile in acasta privinta este utilizarea unui aparat de aer conditionat. Indiferent de tipul de sistem pe care il ai acasa, fie un model clasic sau unul extrem de nou, dupa ultimele tehnologii, fie ca este vorba despre aer conditionat de la Gree, Daikin, Nordstar, Yamato, Hitachi etc, pentru a ne putea bucura de eficienta maxima a acestuia cat mai mult timp trebuie sa urmam cativa pasi. 

Este vorba despre respectarea indicatiilor din manualul de  utilizare a aparatului respectiv, deci o exploatare corecta, echilibrata, alaturi de preocuparea de a-l mentine curat. Iar igienizarea aparatului de aer curat, efectuata periodic,  este esentiala nu numai pentru functionarea lui ireprosabila, ci si pentru sanatatea noastra. 

Pentru ca un aparat necuratat periodic, mai frecvent atunci cand este folosit intens, va acumula praf, mucegai, bacterii, pe care aerul degajat de acesta le va antrena in camera, determinand un real pericol pentru sanatatea noastra. 

In asemenea situatii, ne-am putea alege cu tor felul de afectiuni, respiratorii, pulmonare, tot felul de alergii, dureri de cap sau afectiuni oftalmologice. 

Curatarea aparatului de aer conditionat este o operatiune simpla, consta in stergerea cu un material textil cu apa si otet sau apa si spirt a pieselor detasabile, precum carcasa unitatii interioare, a celei exterioare, dupa care acestea sunt bine uscate si montate la loc. 

De asemenea, filtrele se detaseaza si se pot curata cu grija in cada, cu ajutorul dusului. Daca acestea sunt deja uzate, trebuie numaidecat schimbate pentru buna fuctionare a statiei de climatizare din casa. 

Evident, aceste operatiuni simple pe care le putem executa acasa nu sunt suficiente si este recomandata aelarea la specialisti pentru ca aparatul de aer conditionat sa fie verificat temeinic, in amanunt, macar o data la doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *