Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Service tv – probleme pe partea de culori a televizoarelor LCD


Cand un televizor se defecteaza, el poate prezenta varii simptome. De aceasta data ne vom referi la situatia in care culorile nu se mai redau corespunzator pe ecran. Cauza tine de partea video. Sa aflam mai multe despre aceasta problema ce se intalneste destul de frecvent in cazul televizoarelor LCD.

De fapt 13 din utilizatorii de televizoare LCD/ LED defecte constata ca au probleme de culoare, cum ar fi cele de imagine.

Defectele de culoare cu care va puteti confrunta atunci cand aveti nevoie de o firma de service televizoare pot face referire la pierderea culorilor din imagine, amestecarea culorilor, imaginea apare in culorile curcubeului etc.

Vestea buna este ca in cele mai multe cazuri, 54% cand exista probleme de culoare este nevoie de reparatii minore. Reparatiile minore constau in unele interventii pe PCB-urile principale, lipiri de conectori pe placile de circuite din interior etc. Daca este vorba despre o problema minora legata de o lipitura rece sau inlocuirea unui condensator, reparatia dureaza putin timp. Ea poate fi urmata de actualizarea soft-ului, care poate fi verificata prin setarile din fabrica sau prin actualizarea soft-ului la cele  mai recente televizoare. Actualizarea softului apare in 5% din cazurile de televizoare defecte cu probleme pe imagine. Din pacate aceasta este o aventura costisitoare si ati putea spune ca aveti oarecare ghinion daca vi se intampla tocmai dumneavoastra. Inlocuirea PCB-urilor de alimentare si a PCB-urilor principale reprezinta cea mai mare problema. Daca intr-adevar aceasta este situatia in cazul dumneavoastra, specialistii nostri va vor prezenta costurile de reparatie si toate informatiile aferente, pentru ca dumneavoastra sa puteti lua o decizie cat mai corecta.

Service tv – imagine blurata/ neclara

Va confruntati si dumneavoastra cu aceasta problema?
Este una din problemele rare pe care le intalnesc utilizatorii de televizoare LCD. Astfel de situatii pot aparea oricand, dintr-o data, aparent fara motiv. Exista si alte variante ale problemei – de exemplu imaginea este dublata sau apare asa zisa imagine fantoma. La fel, problema se poate manifesta doar pe o jumatate de ecran sau pe tot ecranul.
In general este o problema rara si poate coincide cu 4 – 6% din situatiile similare cand imaginea palpaie pe ecran. Mai sunt sunt 3 solutii probabile ale acestei probleme.

Imagine neclara/ blurata – de solutionat la servive tv

1. Reparatii minore – 50% din defectele manifestate se repara usor
2. Inlocuirea panoului – 37 % din situatii se rezolva prin inlocuirea panel-ului
3. Setari de soft – 13% din cazuri se repara in acest mod –  presupune inlocuirea unei componente sau mai multor componente defecte de pe o placa PCB (placa logica sau placa video).
Costurile pentru fiecare solutie indicata mai sus variaza in functie de tipul, marca si dimensiunea televizorului. In functie de caz, prima incercare a specialistilor in service tv va fi de a realiza reparatii minore, in loc de schimbarea completa a placilor costisitoare. Acolo unde este posibil vom face reparatii fiabile pentru a minimiza costurile. Inlocuirea unei placi defecte vine ca o ultima solutie in general si se face cand dispozitivele electronice defecte nu pot fi reparate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *