Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Arta si relaxare in picturi pe numere


Pictura nu este o activitate pe care doar copiii o pot desfasura si nici un hobby exclusiv pentru persoanele talentate sau care au inclinatii in acest sens. Pictura poate reprezenta un prilej de relaxare si de dezvoltare a unor abilitati si chiar trasaturi de personalitate pentru fiecare persoana, indiferent de varsta pe care o are.

Daca ai ales sa incerci aceasta varianta de relaxare, asigura-te ca ai identificat cel mai bun cadru pentru a-ti stimula creativitatea. Alege un loc linistit din casa, pune pe fundal o melodie care sa contribuie la starea ta de liniste si care sa armonizeze intregul context creat. Daca ai posibilitatea, alege o zi placuta si mergi in natura sa te bucuri de un moment al tau departe de tot ceea ce iti aminteste de stres, griji sau probleme.

Probabil te intrebi ce anume vei picta si, mai ales, cum o vei face, tinand cont de faptul ca nu ai un talent innascut in acest sens. Pentru persoanele care simt nevoia sa isi exprime emotiile prin culori, dar pentru care o foaie alba este prea putin pentru ca nu au abilitati de pictori, s-au inventat picturi pe numere. Acestea vin intr-un kit sub forma unor schite cu portiuni numerotate. Numerotate sunt si capacele culorilor acrilice care se vor regasi in acelasi kit si care va vor indruma cu exactitate unde sa aplicati nuantele.

Astfel ca, in momentul in care ati ajuns in locul ales pentru a va relaxa, nu va trebui sa va bateti capul si sa imaginati diverse personaje sau peisaje, ci a trebui sa luati pensonul in mana si sa va lasati ghidati de schita din fata dumneavoastra. Pictand, veti sesiza ca o data cu cresterea suprafetei colorate, se schimba si starea dumneavoastra de spirit.

3 beneficii ale kit-ului de picturi pe numere

Pe langa faptul ca reprezinta o modalitate de relaxare, de evadare din rutina zilnica si de eliberare a stresului acumulat la finalul unui program incarcat, picturile pe numere s-au dovedit a avea si urmatoarele beneficii:

  • Va ajuta sa fiti mai rabdatori. Pictura pe numere necesita timp si rabdare pentru ca in final rezultatul sa fie cel scontat. Spre exemplu, recomandat este sa incepeti cu nuantele mai inchise, iar pentru a evita erorile si transferarea culorilor acrilice pe alte zone in care nu se regasesc, va trebui sa asteptati cateva momente pentru a se usca. Daca, in schimb, faceti totul in graba, pictura nu isi mai poate exercita rolul terapeutic pentru ca inseamna ca nu este o activitate care sa va faca placere.
  • Stimuleaza creativitatea. O data cu trecerea timpului si desfasurarea constanta a activitatii ce presupune picturi pe numere, puteti opta pentru a crea dumneavoastra un joc de culori; depasind practic „regulile” pe care schita le are in ceea ce priveste numerotarea. Nu ezitati sa incercati noi metode prin care sa va dezvoltati capacitatile creative.
  • Poate reprezenta un cadou deosebit. In prezent sunt extrem de cautate si apreciate lucrurile hand-made pe care sa le oferim cadou, dar ganditi-va cat de placut este un cadou realizat de o persoana draga.

Tags: ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *