Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Corfu – destinația de vacanță perfectă


A venit momentul în care nu trebuie doar să visezi la momente de relaxare, la clipe liniștite petrecute alături de familie și prieteni, la zile petrecute sub soarele îmbietor și apele răcoroase ale mării, a venit momentul să cauți o vacanta Corfu .

Insula Corfu este situată în Marea Ionică și este despărțită de Albania printr-o strâmtoare a cărei lățime este între 3 și 23 kilometri. Cele mai înalte zone de pe insulă sunt Muntele Pantokrator- 906 km și Stravoskiadi- 849 km.

Denumirea italiană a insulei Corfu provine dintr-un cuvânt bizantin ce semnifică *orașul piscurilor*, aluzie la cele două vârfuri din orașul vechi, iar denumirea grecească Kerkyra, este legată de două simboluri mitologice marine foarte cunoscute: Poseidon și Asopos.

Orașul vechi din capitala Corfu a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO începând cu 2007.

Cea mai simplă modalitate de a ajunge pe insulă este cu avionul, existând curse charter săptămânale cu plecare din diferite orașe din România.

Multe plaje din Corfu au primit distincția Blue Flag, oferită cu adevărat doar plajelor cu adevărat curate și bine îngrijite. Dintre faimoasele plaje, trebuie să amintesc:

 • Agya Varvara, o plajă cu nisip fin roșiatic, mărginită de un perete de stâncă și este situată în sud- vestul insulei
 • Glyfada, cea mai bună plajă din Corfu, are nisip galben și fin, intrarea în mare este lină, apa nu este adâncă, este situată în vestul insulei, între Ermones și Pelekas
 • Paleokastritsa, are 3 plaje cu distincția Blue Flag, prima situată la baza hotelului Akrotiri, celelalte două sunt situate la baza muntelui unde este situată Mănăstirea Agia Panagia.De asemenea aici este paradisul pasionaților de scufundări.
 • Plaja Kalami& Kouloura, situată la 5-6 km de Kassiopi, are Blue Flag și este căutată de cei care caută liniștea

Printre alte plaje recomandate mai sunt: Agios Georgios, Canal d’Amour, Avlaki, Kassiopi Beach, Roda Beach, Kalamaki Beach și Agios Gordios Beach.

Corfu are foarte multe locuri ce merită bifate și între ele cele mai importante sunt:

 • Orașul Corfu, capitala insulei, ce impresionează prin cele două fortărețe, străzile înguste, îmbinarea diferitelor stiluri arhitecturale, biserica Sf. Spiridon și tavernele tradiționale
 • Esplanada, cea mai vizitată zonă din Kerkyra, este o zonă pietonală și un parc cu numeroase taverne, restaurante, terase
 • Biserica Sf. Spiridon, una dintre cele mai cunoscute, are o clopotniță de 45 metri și găzduiește în interior moaștele Sfântului
 • Vila Mon Repos, locul unde s-a născut prințul Phillip, soțul reginei Elisabeta a ||-a a Marii Britanii
 • Insula Șoarecelui, simbolul insulei Corfu , este aflat la doar doi metri deasupra apei, este locul unde întâlnim și Mănăstirea lui Pantokrator. Este locul de unde poți fotografia avioanele de foarte aproape
 • Sidari, o *Ibiza* a Greciei, este locul potrivit pentru petrecăreți și este locul unde întâlnim Canal d’Amour, un obiectiv turistic foarte popular
 • Muntele Pantokrator, cel mai înalt loc de pe insulă, este și locul de unde ni se oferă o imagine de ansamblu asupra întregii insule, dar și asupra coastei Albaniei.

Turiștii care aleg ca destinație de vacanță insula Corfu, au la dispoziție numeroare opțiuni pentru cazare Corfu pentru toate gusturile, de la cele mai accesibile tarife până la cele mai luxoase unități de cazare pentru pretențioși.

Insula Corfu, denumită și *Insula de Smarald* este locul care atrage cel puțin un milion de turiști pe an, asta datorită faptului că fiecare stațiune de pe insulă poate fermeca orice vizitator, aceștia găsind aici cel puțin un loc pe placul lor, de la stațiuni liniștite cu lagune albastre și peisaje de vis potrivite pentru relaxare, până la locuri unde distracția nu se termină niciodată.

Tags: ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *