Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Cu ce te ajută călătoritul în dezvoltarea personală


Sunt foarte multe lucruri pe care le poți câștiga din vizitarea și explorarea noilor locuri. Lista include noi prietenii, noi experiențe și povești de neuitat demne de spus la o bere la bătrânețe. Dar ca să fim mai specifici am făcut o listă cu lucruri pe care le înveți în călătorii.

Social skills și abilități de comunicare – dat fiind faptul că te trezești adesea în medii diferite vei avea nevoie de ajutorul localnicilor pentru a găsi diferite obiective sau pentru a nu te rătăci prin oraș. Astfel devi mult mai comunicativ și interacționezi mult mai ușpr cu străinii. Chiar dacă obișnuiești să fii o persoană timidă ca mine, în timp acestă timiditate este înlocuită de dorința de a descoperi și cunoaște oameni noi.

Te ajută în procesul creativ și să fii original – fiecare experiență se adună în mintea ta astfel încât îți va fi mult mai ușor să gândești creativ. O minte care vede multe lucruri are resursele necesare pentru a crea cel puțin la fel de multe lucruri, locuri și povești noi.

Lărgește orizonturile – de câte uri nu ai auzit asta? E bine, călătorind vei ajunge să cunoști oameni și culturi noi, astfel înțelegerea ta despre lumea exterioară va crește.

Crează memorii de durată – fiecare destinație și călătorie va lăsa în mintea ta memorii de neuitat. Așa cum spuneam și la început, acestea cu siguranță vor fi demne de spus prietenilor la o poveste.

Educație în lumea reală – ce înveți la șoală nu e tocmai adaptabil la lumea reală, astfel ai nevoie să înveți niște skill-uri din realitate pentru a face față a ceea ce se întâmplă în societat în viața de zi cu zi.

Crește încrederea în sine – faptul că ești pus/ă adesea în situații inedite și diferite te ajută să ai mai multă încredere în tine.

Cam asta pentru acest articol, știu că este cam scurt, dar am vrut să păstrez totul cât mai concis și la obiect.

Vacanțe plăcute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *