Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Alege Servicii SEO Profesionale 7 motive 7 Beneficii SEO


Optimizarea SEO a fost mereu o strategie de succes pentru promovarea online si devinde din ce in ce mai relevanta pentru afaceri.

Traficul pe internet se muta pe telefoanele mobile. Laptop-urile si descktop-urile acceseaza google din ce in ce mai putin pe nisele de consumer. Daca vorbim de o nisa b2b, atunci descktop si laptop in continuare se folosesc mult in cautarile pe google.

Dar ca idee, daca ai un magazin de pantofoi online, atunci trebuie sa stii ca rata de conversie pe trafic natural SEO, poate fi de15 ori mai mare decat conversiile realizate pe baza recomandarilor din mediul social, facebook spre exemplu. Atentie, comparatia facuta este intre SEO si facebook. Daca ai campanii google ads (adwords) bine implementate atunci vei vedea rata de conversie apropiata de cea din trafic natural. Traficul organic si traficul platit direct la Google Ads are aproape acelasi randament. Cu mici exceptii.

81 procente din achizitiile online B2B incep cu o cautare pe internet. Iar 9 din 10 cumparatori B2B iti vor spune ca revin ei cand vor face achizitia. Deci este de mare impact un rezultat natural.

Optimizarea SEO aduce o valoare mare site-ului tau. Teoretic poti sa faci si tu SEO pentru tine, dar iti recomandam sa apelezi la o firma ce ofera servicii SEO profesionale, vei obtine mai repede rezultatele scontate.

Citeste 7 motive sa alegi servicii seo profesionale cu 7 beneficii

1. SEO nu este usor.

Mergi la un training cu Marian Rujoiu sau citesti 5 articole despre optimizarea onpage si vei trai cu impresia ca stii ce este SEO. In realitate oamenii ce se ocupa de optimizarea SEO pentru alte firme au foarte multa expertiza practica. SEO implica foarte multa cercetare. Tu cate zeci de ore de cercetare ai facut ca sa pozitionezi 1 pagina foarte competitiva? SEO inseamna sa fi dispus si sa stii cum sa optimizezi fiecare pagina din site.
Ce stii in practica despre algoritmul google RankBrain si social media?

O firma ce ofera servicii SEO profesionale cu sigurata iti poate recomanda cele mai bune abordari ale optimizarii in cazul site-ului tau. Pentru ca fiecare proiect este unic.

2. Regulile se schimba continuu.

Chiar daca maine incepi sa citesti 5 carti de SEO cel mult vei avea o informatie cu valoare temporara. Pana reusesti sa aplici corect ce ai invatat in cartile de SEO vei intampina cel putin 2 schimbari majore ale algoritmului care nu sunt cuprinse in nici o carte tiparita.

Ca sa iti faci o idee despre ce inseamna nivelul de modificare al algoritmilor ce iti influenteaza direct pozitia in google vezi o harta a celor mai mari schimbari de algoritm din 1997 pana in 2013.

evolutia update-urilor de algoritm google majore din 1997 pana in 2013

Image credit: Digital Information World


Trebuie sa iei in considerare si ca sunt cateva sute de update-uri pe parcursul unui an intreg despre care nu exista informatie oficiala din partea lui Google.

Rank Brain este unul dintre cei 3 factori care influenteaza pozitionarea site-ului natural. Ranl Brain ofera punctaj pe baza calitatii informatiei oferite de site. Daca ai o rata de bounce mare atunci vei muncii mai mult la factorii onpage si la offpage. Rank Brain este un update de algoritm despre care google nu a oferit informatii oficiale concludente pentru specialisti. Deci din nou experienta de a citi printre randuri dar mai ales experienta practica vor face diferenta.

Ca si antreprenor, daca te concentrezi pe SEO sigur vei neglija ideea principala a business-ului tau. Lasa SEO pe seama unei firme de profesionisti.

3. Greselile dauneaza pozitiilor site-ului tau.

Nu toate tacticile de SEO sunt ok. Unele dintre strategiile de SEO pot dauna pozitionarii site-ului tau. Daca faci niste greseli mari poti fi penalizat dpdv SEO. Trebuie sa fi antent la urmatoarele tactici de SEO:

  • link-uri obtinute artificial
  • folosirea excesiva a cuvintelor cheie
  • folosirea de cuvinte cheie neportivite nisei tale
  • ascunderea informatiilor de tip SEO cu fonturi speciale si culoare transparenta a textelor
  • continut duplicat prezent pe site

4. Profesionistii folosesc instrumente SEO software.

Exista resurse si instrumente seo din abundenta pe piata. Dar daca esti ocupat cu siguranta nu vei putea tine pasul cu tot ce este nou si eficient.

Multe din instrumentele de SEO costa si bugetul tau este unul foarte redus.

Expertiza necesara sa interpretezi datele colectate de programele SEO se construieste in ani de zile. Sa folosesti doar functia de Help a unui software fara o baza de experienta practica este consumator de timp si nervi.

5. Analiza datelor relevante in SEO.

Un expert SEO foloseste datele furnizate de software eficient pentru a ajusta tacticile folosite in urmatoarea etapa. Programele software de SEO oricat de simplificate ar fi tot sunt complicate. Si pe deasupra nu exista software de SEO in limba romana. Cel mult poti folosi google search console dar ai nevoie de expertiza pentru interpretarea datelor. Google Search Console nu iti spune in limba romana exact ce trebuie sa faci. Firma de SEO intelege indicatorii de performanta raportati de software-ul folosit si poate propune actiuni in acord cu aceste informatii.

6. Monitorizarea si analizarea concurentilor SEO.

Analiza concurentilor directi pe cuvintele cheie tintite in campania de SEO este o parte foarte importanta a drumului catre succes.
Un consultant SEO iti va face strategia potrivita pentru a depasi competitorii directi. Mai mult, un expert SEO pe nisa ta este un munte de aur daca iti permiti sa lucrezi cu el. Un consultant care are expertiza in termeni de marketing si pozitionare in piata te poate scoate castigator in fata unor branduri de renume. Evident ca nu se intampla peste noapte. In SEO trebuie sa investesti si rabdare nu doar bani. Omul de SEO devine un punct cheie al afacerii tale online daca colaborezi indeaproape cu el.


Image credit: Cooler Insights

7. Randamentul investitiei SEO (ROI)

Optimizarea SEO iti ofera oportunitatea de a atinge un randament al investitiei extraordinar.

SEO – trafic Organic Search are rata de conversie dubla in comparatie cu traficul direct platit la Google

Sursa imagine: https://leonpaul.ro/campanie-seo-cat-costa/

Profitabilitatea SEO dupa o campanie de optimizare a site-ului timp de 12 luni lucrurile stateau cam asa:

In SEO se investise in 12 luni, un buget total de 8.000 EUR

In PPC se investise, in 12 luni, un buget total de 5.000 EUR

Important de notat este ca daca la acest punct de 12 luni se opresc investitiile atat SEO cat si PPC, site-ul din cazul de fata va pierde DOAR 1250 de comenzi aduse de promovarea PPC.Traficul SEO va continua sa mai aduca in continuare aproximativ 1950 de comenzi timp de minim 6 luni. Chiar mai mult, SEO ar putea continua sa isi mareasca randamentul din inertie un timp de cateva luni.

Asadar, pe termen lung, la o masuratoare efectuata la 12 luni SEO incepe sa dea randament si sa devina profitabil.

Facand un calcul, randamentul campaniei SEO in primul an arata astfel:

  • PPC costa 5000 EUR/1248 comenzi = 4 EUR/comanda
  • SEO costa 8000 EUR/1942 comenzi = 4.11 EUR/comanda.

Din acest moment poti spune ca daca opresti sau miscsorezi bugetul de SEO, randamentul investitiei per comanda noua va fi mai mica. Adica in urmatorul an daca investesti in SEO doar 4000 EUR/an si obtii 2000 de comenzi iti va rezulta un cost de achizitie a unei comenzi de 2 EUR/comanda noua obtinuta din SEO.

Optimizarea SEO costa mult la inceput dar facuta bine incepe sa dea roade in anul 2.

Problema majoritatii antreprenorilor este ca nu au timp sa astepte 2 ani pentru a da SEO roade. Asadar SEO pentru un startup este prioritatea numarul 2.
Prima prioritate fiind optimizarea campaniilor de Pay Per Click, adica AdWords si Facebook.

Campania de optimizare SEO tinteste persoanele care se identifica cu intentie de achizitie. Practic cautand pe internet oamenii isi declara un anumit grad de interes precum si stadiul in care se afla.
O persoana care cauta un cuvant cheie de foarte general ne spune ca este intr-o etapa de informare si probabilitatea de achizitie a produsului sau serviciului din pagina site-ului tau, este mai mica. Totodata eforturile si investitiile pentru optimizarea site-ului pe cuvinte cheie mai generale sunt mai mari.

Angajeaza o firma ce iti poate oferi servicii SEO profesionale. O firma care se implica activ in cunoasterea afacerii tale. O firma care joaca in piata alaturi de tine pentru a depasii concurenta.

Comentezi?

Hai comenteaza, noroc ca traim in era libertatii de exprimare. Completeaza acest subiect cu gandurile tale:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *