Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Ce sunt brichetele din rumeguș și care sunt avantajele utilizării acestora?


Având în vedere numărul crescând de oameni care aleg să se mute la casă, pentru a se bucura de mai mult spațiu, dar și de o intimitate sporită, brichetele din rumeguș sunt din ce în ce mai căutate atât pe plan national, cât și international. Este vorba  despre un combustibil ecologic, produs în urma compresării rumegușului ori a așchiilor de salcie energetică.

Brichetele din rumeguș au apărut din dorința oamenilor de a folosi o soluție de producere a energiei termice cât mai ușoară și prietenoasă cu mediul, o soluție care asigură o capacitate calorică net superioară, în comparație cu lemnele de foc. Înainte de a cumpăra, însă brichete rumeguș, utilizatorii trebuie să se informeze foarte bine în legătură cu acestea, pentru a cunoaște toate avantajele de care vor beneficia în timp.

Cum sunt realizate brichetele?

Din punct de vedere al producției, brichetele din rumeguș sunt realizate din așchii ori din rumeguș de salcie energetică ori lemn reciclat. Producătorii folosesc o tehnologie modernă de comprimare. Atunci când lemnul este supus unei călduri și unei presiuni foarte ridicate, acesta elimină un lipici natural, cunoscut sub denumirea de lignină. Acesta ajută la compactarea așchiilor, fară a fi nevoie de lianți chimici.

La final, brichetele au o structură solidă, comparabilă cu cea a cărămizilor. Pot fi tăiate după bunul plac, astfel încât să încapă în sobe și în seminee mari și mici. Întrucât brichetele au o densitate foarte mare și un conținut scăzut de umiditate, ele ard mai încet și aproape în totalitate, producând o cantitate minimă de cenușă. Pe termen lung, utilizatorii trebuie să știe că brichetele trebuie păstrate în saci de plastic, departe de umezeală.

Beneficii

Realizate pentru a fi folosite pentru consum casnic, dar și industrial, brichetele ecologice de la https://www.tomibena.ro/ au un randament excelent de ardere. Pot fi utilizate atât pentru sobele normale, pe lemne, pentru centralele termice, care funcționează pe baza de lemn, cât și pentru sobele de teracotă ori seminee.

Brichetele pot înlocui cu succes lemnul de foc datorită nivelului scăzut de umiditate, întrucât ard o perioadă suficient de lungă (până la 4 ore). Mai mult, materialele sunt considerate a fi prietenoase cu mediul înconjurător, au o eficiență mare de ardere, sunt nefumigene, ușor de ridicat, dar și de transportat. Mai mult, brichetele reprezintă o alternativă mult mai economă din punct de vedere financiar, ceea ce ajută oamenii să economisească!

Unde pot fi depozitate?

În comparație cu lemnul, brichetele sunt mult mai simplu de depozitat, întrucât au dimensiuni mai mici și sunt mai ușoare din punct de vedere al greutății. De exemplu, pot fi păstrate în cutii, în pod sau pot fi depozitate într-un spațiu special amenajat în curte, acolo unde nu pătrunde umezeala. În acest fel, oamenii au întotdeauna la îndemână sursa de energie termică necesară pentru încălzirea căminelor personale.

Prietenoase cu mediul, ecologice, econome și cu o capacitate de ardere excelentă brichetele din rumeguș reprezintă o sursă de combustibil excelentă, care poate fi folosită cu încredere pe termen lung!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *