Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Cine te scapa de experienta nefasta


Vasile este un munte de om, dar cand isi aminteste de ai sai, care au murit de tineri, iar unii in conditii violente, ochii i se umezesc, iar din ceasca plina cu rachiu sau din paharul de vin lasa sa se scurga cateva picaturi pentru sufletele lor. Cel mai mare regret al lui este ca acum 5-10 ani firmele de pompe funebre nu erau deloc mediatizate, iar la tara oamenii nu stiau ca exista servicii premium de repatriere decedati .

De pilda tatal lui s-a sinucis, fiindca pe vremea comunismului a fost acuzat pe nedrept ca a  furat niste vaci de la CAP si fiindu-i frica de interogatoriu a preferat sa inghita otrava.

-Da, l-am vazut zbatandu-se ca un peste pe uscat si nu am putut sa fac nimic pentru el sa il salvez. I-am dat lapte dulce si otet pe gat, dar inghitise atat de multa otrava, incat nimeni nu-l mai putea scapa de moarte. Dar stii ce a fost mai dureros? Am fost obligat sa il identific la morga si m-au bagat in incapere cand il coseau ca pe un sac. Mi-a venit rau si m-am trezit peste 5 minute intr-un cabinet cu o perfuzie. Retraiesc si acum imaginea aceea cu trupul neinsufletit al tatei macelarit si cu cel care il cosea ca pe un sac.

As fi dat oricat sa nu vad si sa mi-l aduca acasa cineva. Am si baut cateva pahare cu coniac inainte si eu si politistul, dar cand ne-am confruntat cu moartea la ea acasa, adica la morga, ne-am ingalbenit, am lesinat si am inceput sa tremuram. Cel mai mult insa sufar ca nu l-am putut aduce pe fratele meu decedat in Italia acasa. Era baiatul cel mic si mama intotdeauna a tinut mai mult la el, de aceea m-a implorat in genunchi sa i-l aduc, dar cum puteam eu, un om care nici cu plecarile din aeroport nu eram obisnuit, sa i-l aduc?

Daca as fi apelat la cea mai buna firma care ofera repatriere decedati Italia, mama s-ar fi impacat cu soarta. Asa, de inima rea a murit si mama la 2 ani dupa ce fratele meu a fost ingropat in pamant strain. Ah, de ce nu am stiut ca aceste firme de profil il puteau reda pe fratele meu mamei? Poate ca avea nevoie sa vada sicriul sa accepte si sa aiba un mormant la care sa poata plange, iar asta i-ar fi prelungit viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *