Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Cum alegi parchetul laminat potrivit?


În ultimii 50 de ani parchetul laminat a făcut parte din alegerile de renovare sau decorare a locuintelor. Și sunt într-o continuă evoluție.

Parchetul laminat este popular nu numai datorită atracției sale estetice, ci și datorită durabilității, versatilității, ușurinței de întreținere și a accesibilității. 

Totuși, e important să iei în considerare că sunt multe modele de parchet pe piața și trebuie să știi să faci diferența între ele.

Probabil îți dorești ceva rezistent și să arate bine, să fie în ton cu designul casei tale.

Partea bună e că în general parchetul laminat este destul de accesibil. Partea cea mai complicată e: ce alegi, mai exact? 

Tipuri de pardoseli laminate: 

Există două tipuri de pardoseli laminate. Ambele vin în pachete de scânduri combinate cu grosimea de aproximativ 1/4 cm. 

  1. Lemn proiectat(natural)

Lemnul proiectat este realizat din straturi de lemn natural, lipite împreună cu fiecare strat perpendicular pe cel de dedesubt și deasupra acestuia pentru o mai bună stabilitate. Stratul superior este un strat subțire de lemn tare de înaltă calitate acoperit cu finisaj acrilic.

Lemnul proiectat este destinat celor care preferă aspectul lemnului natural. În medie, este aproximativ dublul costului pardoselilor din plastic laminat. Stratul superior este subțire și din lemn de esență tare, care îl face mai susceptibil la scufundări, zgârieturi și colorare.

  1. Parchet din plastic

Acest tip de parchet conține la partea de suprafață un strat din plastic. Este complet artificial, cu un strat de melamină pe partea de jos, un centru de fibre saturate cu rășină și un imprimeu în partea de sus. E protejat de un strat de plastic dur transparent. 

Parchetul laminat din plastic este destinat celor care doresc aspectul pardoselilor din lemn într-un loc care este umed sau de un trafic intens.

Suprafața care e pregătită pentru trafic intens și componentele interne din plastic fac ca pardoseala să fie extrem de rezistentă. Se comporta bine la umiditate, gheruțele animalelor de companie, etc., față de pardoselile din lemn natural. 

Alegeți un finisaj bazat pe stilul de viață, nu doar aspect.

Dacă ai una dintre acele gospodării vesele, cu copii, animale de companie și mulți vizitatori, fii puțin mai atent. 

Alege un parchet cu o variație mare de culori și patternuri, de la culori închise, la culori deschise, cu un finish de luciu mai spre mat. Va arăta mult mai curat și îngrijit, față de un parchet într-o singură culoare, fără striații și lucios.

Cum alegi rezistența parchetului laminat?

Evaluarea AC este un factor important de luat în considerare atunci când decizi ce strat laminat trebuie utilizat într-o cameră.

AC1 este cel mai scăzut rating, specific pentru utilizarea în zonele cu trafic redus, în timp ce AC5 este greu de utilizat și de obicei recomandat pentru utilizare comercială.

Grosimea pardoselilor laminate

Acesta este un lucru care este adesea ignorat de multe persoane.

Este mai bine să alegeți un strat mai gros, ceea ce înseamnă că va rezista la uzură. 

Poate rezista și la îndoire și poate reduce zgomotul.

AC1 este ideal pentru dormitoare și alte spații în care vă așteptați la un trafic minim de picioare. 

AC2, pe de altă parte, este destinat traficului pe picioare mijlocii. 

În timp, AC3 este destinat pentru porțiuni cu trafic ridicat, cum ar fi bucătăria. AC4 și AC5, pe de altă parte, sunt ideale pentru zonele comerciale.

De unde cumperi parchetul laminat?

Acum e acum. Cel mai important lucru e furnizorul pe care îl alegi.

Asigură-te că citești recenziile. Alegând un vânzător de renume, poți fi sigur de calitatea produsului oferit, precum și de instalare.

De asemenea, ar trebui să aibă o acoperire de garanție extinsă, care îți poate oferi liniște sufletească. 

Recent am descoperit o platformă unde găsești proiecte DIY pe care le poți face tu acasă. Inclusiv au un ghid de montare a parchetului laminat. Te ajută ei pas cu pas cu sfaturi să poți face cea mai bună alegere. Și ce mi-a plăcut cel mai mult, îți dau ei totul. Tu doar trebuie să măsori camera unde vrei parchetul laminat, ei îți recomandă pachetele disponibile și tu alegi ce ți se potrivește în funcție de buget.

Mai departe fie angajezi un meșter fie te apuci tu de treabă. ghidul lor e destul de detaliat și oricine ar putea pune parchet laminat, chiar dacă nu e un ”handyman”. 

Sperăm că sfaturile noastre te-au ajutat. Spor la găsit parchetul laminat potrivit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *