Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Cum se realizeaza scenariul unui clip, intr-o agentie de video marketing?


Orice companie are nevoie de o strategie solida de branding, iar cel mai bun mod de a infaptui acest lucru este cu ajutorul video marketingului. Ideea aceasta nu este una noua, insa schimbarea consta in importanta pe care a capatat-o formatul video in ultimul timp, pe majoritatea platformelor si canalelor de comunicare.

Altfel spus, daca nu incluzi si continut video in strategia ta, este posibil sa ramai in urma. Insa nu iti face griji! O agentie de video marketing cu experienta ca videomaniax.ro stie cum sa creezi continut autentic, care sa fie pe placul audientei tale! Insa, inainte de toate, este important sa pui la punct un scenariu, care este pilonul unui clip de succes!

Cum se realizeaza scenariul?

Orice productie video este construita in trei stagii: Pre-productia, productia propriu-zisa si post-productia. Realizarea scenariului face parte din prima faza, servind drept prim element, un esafod pe care se construieste apoi si se filmeaza clipul. De aceea, este important ca, in aceasta faza, colaborarea cu o agentie video marketing sa fie una stransa, pentru a fi comunicate eficient toate notiunile strategiei.

Fiecare videoclip incepe cu o poveste. De regula, aceasta contine o naratiune care se centreaza in jurul unui personaj care depaseste un obstacol. In marketing, consumatorul este personajul principal, care trece peste obstacole folosind un serviciu sau un produs al companiei.

Exista si un alt format, caracterizat prin asemanarea cu un buletin de stiri. Acesta se bazeaza pe clasicele intrebari jurnalistice “cine, ce, cand, unde si de ce”.

Cum alegi dintre cele doua? Totul depinde de tipul de clip pe care o agentie de video marketing il realizeaza. Formatul narativ este potrivit pentru promo-uri, reclame si testimoniale, iar formatul jurnalistic este intalnit mai degraba in social media, ca editorial sau infografic, insa poate fi inserat si in reclame mai ample.

Odata ce ai ales unul dintre stiluri, este timpul sa trasezi elementele principale pe care le va contine scenariul. Pentru o poveste narativa, fa o lista cu necesitatile consumatorului, dar si cu beneficiile de care are parte odata ce probleme este rezolvata. Daca vrei sa dramatizezi povestea folosind actiune sau umor, nu uita sa le treci pe lista. In cazul scenariului de tip jurnalistic, fa o lista cu intrebarile principale (Cine, Ce, Cand, Unde, De ce), dar si cu raspunsurile la acestea. In mare, acesta reprezinta conceptul “povestii” pe care o agentie de video marketing o va realiza.

Cand pregatesti scenele propriu-zise, este indicat sa adaugi si notite, precum tipul de actiune care va avea loc, durata aproximativa a fiecarei scene sau textul care acompaniaza vizualul. De asemenea, o agentie de video marketing cu experienta stie exact de ce este nevoie pentru a crea un clip de succes, avand grija sa mentioneze acest lucru imediat dupa conceperea scenariului. Asadar, este bine sa te asiguri ca toate resursele sunt disponibile, inclusiv:

  • Orice recuzita necesara;
  • Muzica;
  • Actorii;
  • Costumele;
  • Echipamente speciale pentru filmare;
  • Permise pentru filmare etc.

Astfel, vei fi pregatit pentru orice provocare, fiind mereu gata pentru a putea opera schimbarile necesare.

In concluzie, crearea unui scenariu iti permite sa intrevezi orice fel de “probleme” care ar putea aparea pe parcurs, insa, poate si mai important, te ajuta sa dai nastere unei povesti bine inchegate, care iti va aduce succesul scontat.

Articol realizat de www.iagency.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *