Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

De cate tipuri sunt cartusele?


Exista mai multe tipuri de cartuse imprimanta, din care utilizatorii pot alege atunci cand au nevoie de cartuse noi. Producatorii pentru imprimante recomanda aproape de fiecare data echipamentele originale. Spre exemplu, pentru imprimantele din gama HP sunt recomandate cartusele de la HP.

Exista mai multe avantaje oferite de cartusele originale, prin raport cu cele compatibile. Un cartus original functioneaza in cel mai bun mod, comparativ cu alte genuri de cartuse. Cu toate acestea, prin tactica mentionata, producatorii urmaresc mai ales sa isi creasca profiturile. Chiar daca toate cartusele care exista pe piata producatorului de echipamente originale au sanse foarte mari sa functioneze bine, este foarte important sa se aiba in vedere faptul ca toate cartusele provenite de la alti producatori, care sunt compatibile, vor functiona aproape similar.

Cartusele pentru imprimante se impart de fapt in trei categorii: cartusele OEP, cele compatibile si cele remanufacturare. Fiecare dintre cele trei modele are propriile caracteristici.

Cartusele OEP exista pe piata inca din momentul in care au aparut primele imprimante.  Cartusele OEP au fost produse de comerciantii originali si de partenerii acestora care au licente de fabricare.

Toate aceste tipuri de cartuse au numele fabricantilor de imprimante. Desi calitatea lor este una ridicata, preturile pentru aceste cartuse sunt mari si de aceea sunt greu de inlocuit.

Cartusele compatibile sunt facute pentru a depasi sau atinge specificatiile detinute de OEM si ofera o calitate similara. Ele sunt facute de producatori terti si nu au numele producatorilor de brand.

Cartusele compatibile sunt oferite la jumatate sau chiar la un sfert din pretul unui cartus original. Prin urmare, sunt cele mai bune alternative pentru cartusele OEM in ceea ce priveste pretul. Aceste cartuse sunt compatibile cu un anumit tip de imprimanta sau chiar cu mai multe. Inlocuirea de cartuse care nu sunt complet compatibile cu imprimanta nu se recomanda pentru ca genereaza probleme de comunicare intre imprimanta si programul sau.

Persoanele care nu au gasit inca cea mai buna solutie in ceea ce priveste cartusele au si varianta de a intreba la magazin si de a cere un sfat personalului de la vanzari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *