Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Este posibil sa se faca blefaroplastie, otoplastie si rinoplastie in acelasi timp?


Este posibil sa se faca blefaroplastie, otoplastie si rinoplastie in acelasi timp? Raspunsul medicilor esteticieni este unanim: Da! Anticipati insa 2 saptamani de vanatai si umflaturi vizibile dupa toate cele 3 proceduri chirurgicale. In plus, este nevoie de 7-10 zile in care sa va prezentati la medic. Se pot efectua 3 proceduri, cu rezultate exceptionale si la preturi accesibile.

Insa ce reprezinta aceste proceduri? Sa le luam pe rand:

1. Blefaroplastia  este un tip de interventie chirurgicala care repara pleoapele cazute si poate implica indepartarea excesului de piele, muschi si grasime. Pe masura ce imbatranim, pleoapele se intind, iar muschii care le sustin slabesc. In consecinta, excesul de grasime se poate aduna deasupra si  sub pleoape, provocand lasarea pleoapelor superioare si aparitia pungilor sub ochi.

Pe langa faptul ca asta va face sa aratati mai in varsta, pielea lasata din jurul ochilor va poate reduce vederea laterala (vederea periferica), in special partile superioare si exterioare ale campului vizual. Blefaroplastia poate reduce sau elimina aceste probleme de vedere si poate face ca ochii sa para mai tineri. Blefaroplastia poate fi o optiune daca aveti: pleoapele superioare lasate sau ingrosate, excesul de piele al pleoapelor superioare care interfereaza cu vederea periferica, excesul de piele de pe pleoapele inferioare, pungi sub ochi.

2. Otoplastia, denumita in mod obisnuit chirurgie a urechii, este un tip destul de comun de chirurgie cosmetica, care poate fi efectuata atat la copii, cat si la adulti. In timpul procedurii, chirurgul plastician va modifica forma, va schimba pozitia sau va ajusta proportia urechilor. Daca urechile va afecteaza modul in care va simtiti in legatura cu aspectul, atunci puteti sa luati in considerare otoplastia. Exista o serie de motive pentru care chirurgia urechii poate fi efectuata. Daca v-ati nascut cu un defect structural la una sau la ambele urechi si acest defect devine mai evident pe masura ce cresteti, atunci otoplastia poate fi o optiune pentru a corecta aceasta problema. Daca ati suferit o vatamare a uneia sau a ambelor urechi, atunci puteti apela la otoplastie. Este posibil sa aveti in vedere procedura si daca simtiti ca urechile sunt prea mari, proeminente sau disproportionate fata restul fetei.

Tehnica chirurgicala exacta folosita pentru a efectua o interventie chirurgicala a urechii poate varia, in functie de problema tratata si de rezultatele dorite. Aceasta operatie este de obicei efectuata intr-un centru de chirurgie ambulatorie sau clinica si nu necesita o sedere peste noapte intr-un spital. O exceptie sunt copiii, care sunt de obicei tinuti in spital pentru monitorizare si gestionarea durerii dupa procedura. In majoritatea cazurilor de otoplastie, chirurgul va face o mica incizie in spatele urechii dupa ce vi s-a efectuat anestezie, dezvaluind cartilajul urechii. Orice tesut in exces, cum ar fi pielea si cartilajul, vor fi indepartate prin aceasta incizie. Urechea este apoi fixata cu ajutorul suturilor, iar incizia initiala va fi cusuta cu ajutorul suturilor care se dizolva si nu trebuie sa fie indepartate. Bandajele sunt asezate in jurul capului, astfel incat urechile sa fie acoperite dupa terminarea procedurii. 

3.Rinoplastia este operatia nasului folosita pentru a-i schimba forma sau pentru a-i imbunatati functia. Poate fi facuta din motive medicale, cum ar fi corectarea problemelor legate de respiratie si pentru corectarea desfigurarilor rezultate din traumatisme sau defecte de nastere. Poate fi facuta si din motive cosmetice, care vor schimba forma si aspectul nasului. Retineti ca nu exista un nas perfect. Cu toate acestea, chirurgia poate imbunatati caracteristicile faciale si va va sublinia frumusetea unica si naturala. Un chirurg va poate spune cum modificarile va vor imbunatati aspectul. Chirurgul va evalua structura nasului si alte caracteristici faciale. Dupa aceasta evaluare, va poate spune daca asteptarile dvs. sunt realiste. Chirurgul va lua in considerare, de asemenea, sanatatea dvs. generala si va discuta cu dvs. riscurile, timpul de recuperare si costurile implicate. Exista diverse tehnici pentru remodelarea nasului. Odata ce decideti sa mergeti inainte, chirurgul dumneavoastra va va descrie exact ce si-a propus sa faca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *