Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Fara siguranta firma ta nu poate functiona!


Securitatepsi.ro este o firma autorizata montaj instalatie hidranti , esentiala pentru toti cei care doresc sa aiba birouri functionale cu angajati. Insa, necesitatea de a avea hidranti nu se opreste doar la birourile din centrul orasului, chiar si o fabrica va avea nevoie de un aviz PSI pentru a putea functiona corespunzator.

Firma Securitatepsi.ro se ocupa de foarte multi ani cu serviciile de instalatie hidranti interiori si instalatie hidranti exteriori, deoarece sunt si printre cele mai vechi firme din Bucuresti care fac acest lucru.

Echiparea tehnica cu instalatie hidranti exteriori:

Retelele de distributie a apei din centrele populate (localitati) vor fi echipate cu hidranti exteriori, care trebuie sa asigure conditiile de debit si presiune necesare stingerii incendiilor, potrivit prevederilor prezentului normativ sau ale Normativului P66, dupa caz.

In cazurile in care, conform avizului regiei/societatii furnizoare de apa din centre populate (localitati), retelele nu asigura satisfacerea conditiilor de debit si presiune, se prevede rezerva de apa pentru incendiu, dimensionata conform art. 6.34 din prezentul normativ, pentru urmatoarele categorii de constructii:

▪ constructii inchise de importanta exceptionala si deosebita (categoriile A si B de importanta);

▪ cladiri inalte, foarte inalte sau cu sali aglomerate;

▪ constructii inchise de comert sau sport, cu capacitate de primire mai mare de 500 de persoane;

▪ constructii de invatamant, cultura sau de ocrotirea sanatatii, cu mai mult de doua niveluri;

▪ constructii de turism cu mai mult de patru niveluri;

▪ constructii de productie si/sau depozitare din categoriile A, B sau C de pericol de incendiu, cu volum mai mare de 5000 m3;

▪ depozite cu stive inalte (peste 6,00 m inaltime), din categoriile A, B sau C de pericol de incendiu, cu aria mai mare de 750 m2;

▪ depozite deschise pentru materiale sau substante combustibile, cu aria mai mare de 2000 m2;

▪ parcaje subterane cu mai mult de 20 autoturisme sau supraterane inchise cu mai mult de doua niveluri;

▪ constructii subterane (cu exceptia parcajelor) cu aria mai mare de 750 m2.

Necesarul de apa pentru stingerea incendiilor la constructiile precizate la alin. (2) poate fi asigurat prin extinderea retelei de distributie din centrul populat (localitate), din retelele de distributie si rezerva proprie sau numai din rezerva proprie.

Pentru categoriile de constructii precizate la art. 6.1 alin. (2), amplasate in intravilanul sau extravilanul centrelor populate (localitatilor) care nu sunt echipate cu retele de alimentare cu apa, stingerea din exterior a incendiilor se asigura din gospodarii proprii de apa si retele de distributie prevazute cu hidranti, alcatuite si dimensionate corespunzator prezentului normativ.

Hidrantii de incendiu exteriori nu sunt obligatorii pentru protectia constructiilor amplasate izolat (la mai mult de 500 m de zone construite) si care nu sunt echipate cu instalatii de alimentare cu apa, precum si la constructii izolate de productie sau depozitare cu arii construite sub 2000 m2 si maximum doua niveluri. in asemenea situatii se vor asigura posibilitati de alimentare cu apa a pompelor mobile de interventie din surse naturale invecinate (rauri, lacuri, fantani) sau din rezervoare (bazine).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *