Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Grija fata de mediu, una dintre principalele preocupari ale companiei din industria carnii Vascar


Indiferent de domeniul in care activeaza, o companie profesionista, care isi respecta clientii, trebuie sa vizeze si alte scopuri, pe langa obtinerea de profit cu orice pret. In prezent, sustenabilitatea este una dintre valorile cele mai importante, iar firmele iau masuri pentru asigurarea acesteia.

Conform definitiei, sustenabilitatea reprezinta “calitatea unei activitati antropice de a se desfasura fara a epuiza resursele disponibile si fara a distruge mediul, deci fara a compromite posibilitatile de satisfacere a nevoilor generatiilor urmatoare”. Conceptul, numit si dezvoltare durabila, se refera la atingerea unui echilibru intre cresterea economica, pe de-o parte, respectiv protectia mediului si gasirea de resurse alternative, de cealalta parte.

Este si cazul Vascar, unul dintre principalii producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din Romania, care desfasoara o activitate neintrerupta inca din 1984, anul infiintarii sale, la Vaslui, sub numele de Industria Carnii. De curand, prin vocea Directorului General, Vlad Ciuburciu, compania si-a asumat o strategie de sustenabilitate pentru perioada 2021-2024. Acest angajament pentru viitor se axeaza pe patru piloni: responsabilitate fata de angajati, productie responsabila, grija fata de mediu si implicare in problemele comunitatii.

“Investim continuu pentru consolidarea companiei in mod sustenabil, iar responsabilitatea sociala este o parte importanta a business-ului nostru. Vrem sa oferim atat partenerilor, cat mai ales clientilor si angajatilor nostri o viziune transparenta de ansamblu asupra activitatii Vascar in domeniul responsabilitatii sociale, motiv pentru care subscriem obiectivelor din strategia nationala de dezvoltare durabila a Romaniei”, spune Ciuburciu (Vascar).

Iata, in continuare, pe scurt, ce presupune fiecare dintre cei patru piloni pe care se sprijina strategia de sustenabilitate dezvoltata de Vascar, pentru perioada 2021-2024:

Responsabilitate fata de angajati. In fabrica cu o capacitate extinsa de productie de la Vaslui, angajatii beneficiaza de conditii de lucru conforme cu legea, dar si de programe optionale de dezvoltare, posibilitati rapide de avansare si beneficii suplimentare (masa si transport gratuit, zile libere platite pentru evenimente speciale);

Productie responsabila. In dezvoltarea produselor sale din carne, Vascar aplica standarde riguroase de calitate, compania fiind certificata International Food System High Level. “Anual, alocam un buget pentru modernizare si retehnologizare, pentru a ne conforma celor mai inalte standarde de calitate”, spune Directorul General. In ultimii 5 ani, investitiile la acest capitol au fost de 5 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane de euro in 2020;

Grija fata de mediu. La acest capitol, merita mentionate grija Vascar fata de apa folosita in procesul tehnologic (prin monitorizarea parametrilor fizico-chimici si microbiologici), eficientizarea consumului si deversarea in apele de suprafata, fara impact negativ.

De asemenea, pentru eficientizarea consumului de electricitate si gaze, se folosesc tehnologii si echipamente eficiente, urmarindu-se exploatarea fiabila a acestora. In plus, Vascar urmareste imbunatatirea managementului deseurilor, reducerea consumului energetic, folosirea hartiei reciclabile, utilizarea ambalajelor inovatoare si planificarea mai eficienta a transporturilor, pana la finalul anului 2021;

Implicare in problemele comunitatii. Nu in ultimul rand, compania este implicata in comunitatea locala prin proiecte din domeniul sanatatii, educatiei, sportului si social. Vascar investeste in sustinerea invatamantului dual, acordarea de burse de studiu si ajutorarea persoanelor defavorizate.

Vascar, firma cu capital 100% romanesc, a raportat venituri de 22,8 milioane de euro la finalul anului 2020, si plati de peste 8 milioane de euro la bugetul de stat, in ultimii 5 ani, dintre care 2,3 milioane de euro in 2020. Compania este unul dintre principalii angajatori din regiune (peste 400 de angajati) si unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul local.

Tags:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *