Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Manuale de muzica si miscare pentru clasa a II-a


Scriitorul francez Marcel Proust defineste muzica ca o alternativa la limbajul vorbit si scris. De fapt, cu greu vom gasi amintiri relevante din viata noastra emotionala care nu au legatura cu anumite cantece sau sunete. Din pantecele mamei, urechea copilului este stimulata constant, prin sunetul cuvintelor mamei, prin fundalul continuu al ritmului batailor inimii, prin sunetul produs fluxul lichidului amniotic.

In primii ani de viata, apoi, copiii isi exprima lumea interioara, afectivitatea, emotiile lor prin sunete, iar afectivitatea lor pot fi influentata pozitiv de muzica. O melodie cantata de parinti poate avea un efect relaxant.

Cand copilul intra in lumea scolii si, in special, la nivel claselor, muzica devine ea insasi un instrument necesar si indispensabil: scoala este, de fapt, un loc de naratiune al formelor si semnificatiilor culturale , care permite integrarea culturii si experientei, conceptului si situatiei.

Totul porneste de la joc, de la dimensiunea ludica, cu sensul de a consolida abilitatile de atentie ale elevilor, de a crea relatii bazate pe empatie, pentru a atinge in final obiectivele de dezvoltare imaginate si planificate. In proiectul didactic, un manual de muzica, precum muzica si miscare clasa 2, nu ar trebui sa fie considerat ceva secundar, dimpotriva, aceasta materie avand o valoare adaugata.

A face muzica la scoala, cu vocea, cu instrumentele, cu orice mijloacele disponibile, precum manualul de muzica clasa 2, le permite copiilor sa-si exploreze propriile emotii, sa descopere dimensiunea interioara si, prin urmare, sa-si dezvolte si sa-si perfectioneze afectivitatea.

Ascultarea si reproducerea sunetelor, melodiilor si cantecelor si o abordare adecvata a muzicalitatii permit copilului sa activeze procesele de invatare multifunctionale, la diverse niveluri: de la raspunsul senzorial-motor, pana la limbajul simbolic si abstract.

Daca doriti sa achizitionati inca de pe acum manuale de muzica si miscare pentru clasa a 2 a, va recomandam, cu drag, librariadelfin.ro, unde veti gasi mai multe alternative tiparite ale acestei materii. Elevii de clasa a 2-a invata cantece din folclorul copiilor, dar si melodii din repertoriile moderne.

Aceste melodii se regasesc si in format digital, alaturi de manual. Exercitiile variate si cantecele indragite, fac ca aceasta materie sa fie foarte usor de parcurs, in timp ce antreneaza dezvoltarea competentelor elevului, asa cum este prevazut in programa scolara. Pe site se gasesc manuale de muzica si miscare clasa 2 la preturi promotionale.

Muzica este o forma de comunicare complexa si globala: ea contine si transmite o infinitate de sensuri, deoarece este strans legata de imaginatie si gandire, deci conectata cu intreaga sfera existentiala a omului.

Aici se afla forta si importanta sa educationala: prin experienta muzicala este posibil sa se dezvolte abilitati corporale, motorii si perceptive, cum ar fi posibilitatea de a cunoaste si a profita la maximum de abilitatile senzoriale; abilitati emotionale si relationale, cum ar fi capacitatea de a dezvolta incredere interioara, de a asculta si de a interpreta emotiile celorlalti, de a accepta diferitele, de a relationa cu grupul, de a internaliza comportamentul civil si social responsabil.

Muzica este un limbaj strans legat de subiectivitatea fiecaruia si este un mijloc folosit in multe ocazii pentru a comunica ganduri, sentimente si emotii, pentru a desfasura activitati in comun, pentru a realiza forme de socializare, pentru a indeplini diverse functii, de la purul divertisment pana la transmiterea de mesaje, chiar si intre diferite culturi, pentru a deveni un instrument de toleranta si intelegere reciproca. Da, muzica este cea mai populara si universala dintre limbi, ce poate transmite mesaje profunde.

Lui Beethoven, celebru compozitor si pianist german, i-a placut sa defineasca muzica drept “ o revelatie mai inalta decat orice intelepciune si orice filosofie”  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *