Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Noul început al furgonetelor


În toate privințele, așa-numitul transportor de mașini de mare viteză lansat în 1955 de către Daimler-Benz a fost puțin diferit. Deși a fost concepută ca ceva mai mult decât o jucărie, cu siguranță nu a vizat clienții obișnuiți cu vehicule comerciale, care deservesc strict nevoile interne ale companiei. Scopul său a fost de a transporta mașinile de curse cu un microbuz de inchiriat cât mai repede posibil între fabrica și pista de curse, astfel încât să permită ca mecanicii să aibă timpul maxim pentru a-și face treaba.
Deci, firește, numai cele mai bune erau destul de bune. Fabrica a oferit transportatorului un șasiu modificat al modelului rutier 300 S, iar puterea motoarelor a fost furnizată de un motor cu benzină tip 198 de 198 kW, altfel găsit în Mercedes 300 SL. Curbele raționalizate au dat o viteză de 165 km / h un aspect izbitoare; consumul de combustibil a fost de 25 de litri de combustibil premium pentru fiecare 100 kilometri.
Dar această mică bijuterie de automobile nu a avut niciodată șansa să-și demonstreze talentele în practică, deoarece în octombrie 1955 o ghilotină a sosit sub forma deciziei Consiliului de administrație de a înceta activitățile de curse. Transportorul de mașini de curse de mare viteză a fost transportat neeremic cu vaporul.
Debutul lui L 319 în 1956
Un an mai târziu, Mercedes-Benz a coborât cu seriozitate la construcția de autoutilitare. De la întreruperea lui L 1100 în 1941, segmentul de lumină a fost lăsat nesupravegheat. Acum a fost timpul să ne îndreptăm încă o dată atenția către această piață mare care a apărut în perioada postbelică. La Expoziția Internațională de la Frankfurt, în toamna anului 1955, Daimler-Benz a introdus prima sa furgonetă reală, noul model L 319. Deși experții au îndoieli, clienții l-au primit cu entuziasm.
Ei au apreciat în special designul rustic și robust care a provocat infracțiuni anumitor cunoscători: un șasiu simplu cu osii rigide și arcuri de frână, precum și o alegere a unui motor diesel de 1,8 litri cu motor pe benzină de 32 kW sau 1,9 litri masiv 48 kW. În ambele cazuri, o transmisie standard în patru trepte a furnizat puterea pe roțile din spate. Axele rigide din față și din spate au fost echipate cu așa-numitele jumătăți de arcuri, sistemul de frânare fiind hidraulic. Servo era disponibil la un cost suplimentar.
Camionul cu panou a avut o încărcătură utilă de 1950 de kilograme, pentru versiuni de pickup (disponibile în două lungimi de ampatament) și încărcătoare mici (fiecare echipat cu un cadru suplimentar) încărcătura utilă a fost de 1800 și 1750 de kilograme. În cazul camionetei, corpul avea o funcție de susținere.
În adevărata tradiție a vehiculelor comerciale, Daimler-Benz a prezentat, de asemenea, o variantă de autobuz pe aceeași bază. O 319 a fost un autobuz care a venit în trei variante – benzină, diesel și autobuz de lux, fiecare având același ampatament de 2850 milimetri ca și camionetă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *