Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

O carne calitativă de pui, place cu siguranță oricui!


Românii încep să redescopere tot mai mult plăcerea de a mânca carne de pui crescut ca la țară. Mulțumim brandului La Provincia pentru asta!

De ce cumpărăm tot mai frecvent carne de pui?

Acest  fapt se datorează în primul rând scumpirii de multe ori nejustificate a cărnii de vită și porc, precum și faptului că a mânca pește reprezintă acum un act de mare curaj, având în vedere gradul de poluare al mărilor și oceanelor.

Este interesant că și în alte părți ale lumii popularitatea puiului a avut un parcurs fluctuant în diferite etape ale istoriei omenirii, acesta fiind considerat în anumite secole un aliment de lux, în timp ce în altele a trecut aproape neobservat. Acum însă este la mare modă acest produs, mai ales de când nutriționiștii au arătat celor interesați cât de valoros este atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Aproape nimeni nu refuză un șnițel de pui cu o salată, nu-i așa?

Interesant este că această carne poate să fie preparată în diverse moduri. Ea se poate combina cu tot felul de alte materii prime alimentare, începând cu pastele și  până la diverse tipuri de legume și verdețuri.

Dacă vei cumpăra un pui întreg de la firma La Provincia o să poți să gătești din el chiar mai multe feluri de mâncare sănătoasă dacă ar fi să îl porționezi inteligent.

Pieptul de pui poate fi dezosat și se poate face la grătar sau la cuptor, cu diverse garnituri și sosuri. Sau se poate rupe ulterior frigerii în fâșiuțe mici și introduce în salate de crudități.

Aripioarele de pui sunt acum la mare modă și, datorită faptului că au dimensiuni reduse, reprezintă o delicatesă foarte bună pentru gustări, nu conțin multă carne și sunt ideale inclusiv pentru copii.

Pulpele de pui dezosate pot fi gătite într-o varietate de moduri, pe aragaz, în cuptor, la grill. Sunt cea mai gustoasă parte din pui, așa că merită să le preparați creativ.

Ficatul de pui este ideal pentru gătit sub formă de tocănițe, cu legume și/sau orez.

Oasele de pui se folosesc cu brio și ele pentru a da gust unor supe gustoase din pui.

Măruntaiele (inimă, pipotă, ficat) din carne de pui se pot utiliza la tocănițe, umpluturi, salată.

O carne valoroasă, foarte sănătoasă!

Puiul este o carne care poate fi gătită în foarte multe moduri, conține proteine cu valoare biologică ridicată, vitamine (mai ales din categoria B-urilor), dar și o paletă interesantă de minerale, printre care zincul și magneziul – vedete incontestabile.

Dacă adăugăm la asta și faptul că puiul crescut ca la țară marca la Provincia aduce un aport de proteine ridicat consumatorilor, că are foarte puține grăsimi și este o carne ușor de digerat, este clară valoarea sa deosebită și de ce trebuie inclus în alimentația noastră curentă.

Așadar, pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, ar fi bine să mâncăm măcar o dată pe săptămână un pui crescut tradițional fără antibiotice și chimicale, deoarece vom avea un plus de energie și vom fi mai sănătoși. 

La 100 grame de carne există circa de 20 grame de proteine de calitate, dovadă că puiul este perfect atât pentru cei mici, aflați în perioada de creștere, dar și pentru sportivii care vor să dobândească niște mușchi frumoși.

Având 40% dintre aminoacizii esențiali pe care organismul nostru nu îi poate sintetiza și de aceea trebuie să îi luăm din alimentație (de exemplu triptofanul, care reglează nivelul de serotonină din creier), nu e de mirare că dacă mănânci de carne de pui ești mai sănătos, ba chiar mai fericit!

Așadar, alege și tu pui la Provincia dacă vrei să mănânci o carne de pasăre gustoasă și nutritiv valoroasă!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *