Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

O dantura frumoasa inseamna o dantura sanatoasa


Un om are, la maturitate, 32 de dinti si anume: 4 canini, 8 incisivi, 8 premolari si 12 molari. Dintele este un organ foarte dur. De aceea, in multe cazuri de identificare a persoanelor se foloseste amprenta dentara pentru ca dintele rezista chiar si la temepraturi ridicate.
Cu toate acestea, dintii pot fi atacati de carii si tot sanatatea dintilor poate dicta evolutia sau aparitia unor anumite afectiuni sau boli ale corpului uman. De-a lungul istoriei, au existat cazuri celebre in care personaje faimoase au avut probleme grave cu dantura. De exemplu, George Washington si-a pierdut aproape toti dintii incepand cu varsta de 24 de ani. Regina Elisabeta Tudor a Angliei, fiind mare amatoare de dulciuri, avea dintii negri din cauza cariilor si o respiratie urat mirositoare. Pana si frumuselul Tom Cruise avea, la inceputurile carierei, dinti strambi si uratai care, daca ar fi ramas asa, cu siguranta nu i-ar mai fi adus faiama si adoratia unei intregi planete.

Daca pe timpul faimoasei regine sau al primului presedinte american, tratamentele dentare nu existau, in ziua de azi, din fericire, exista nu numai posibilitatea de a vindeca problemele dintilor dar si de a-i infrumuseta. In Cluj, exista clinica Alvernadental care ne poate reda zambetul frumos si increderea in noi insine.
Pentru o dantura incorect pozitionata, remedierea se poate face oricand. Desigur, cel mai bine este sa se inceapa acest proces, pe cat posibil, inca din copilarie. Insa, chiar daca esti adult poti purta oricand un aparat ortodontic. Printre cei mai buni specialisti in recomandarea si montarea unui astfel de aparat ortodontic Cluj ii gasim la clinica amintita mai sus. Acestia ofera pacientilor doua tipuri de aparate. Acestea pot fi mobile sau fixe.
Pentru copii, cel mai indicat tip de aparat ortodontic este cel mobil. Este mai usor de suportat insa acesta trebuie purtat undeva la minim 20 de ore, zilnic. Incepand cu adolescenta, sunt recomandate aparatele ortodontice fixe. Sunt putin mai incomode la inceput insa, dupa putin timp, pacientul se va obisnui cu ele. Acestea vor fi purtate atata timp cat medicul ortodont recomanda. Cu ajutorul unui aparat ortodontic, orice persoana poate sa capete o dantura frumoasa, care nu inseamna numai un efect vizual placut ci si sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *