Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Se poate fora un put de apa in timpul iernii?


Dacă ați încercat vreodată să săpați o gaură sau un șanț cu un pikamer sau lopată în timpul iernii, știi că poate fi aproape imposibil atunci când solul este înghețat. Adâncimea de îngheț din tara noastra poate ajunge cu ușurință la 120 cm sau 152 cm sub suprafață. Când temperaturile scad sub îngheț, apa subterană în solul de sub suprafață poate deveni la fel de tare ca o stâncă.
Acest lucru ridică adesea întrebarea: “Puteți să forați oun put de apă in anotimpul iarnă?”
Răspunsul este simplu: “Da!”
Echipamentul de foraj folosit în mod normal pentru a fora puțuri de apă pe tot parcursul anului este capabil să-și mărească drumul prin toate tipurile de piatră și pietriș. Solul înghețat nu este mai greu de penetrat decât rocile întâlnite în mod obișnuit la forarea puțurilor de apă în timpul lunilor de vară.
Burghiul de găurit cu apă poate fi fix ​sau rotativ, în funcție de cât de greu este materialul care urmează să fie forat. Uneltele de foraj capabile să sape prin pamantul tare sunt destul de sofisticate și pot costa mii de dolari fiecare.
Principala problemă în ceea ce privește forajul cu puțuri de apă în timpul iernii din majoritatea zonelor este că vremea este tare friguroasa afară.
Ar fi mult mai plăcut să fii înăuntru lângă șemineu cu o ceașcă de cafea fierbinte. Dar, altfel nu există nici o problemă de a fora prin îngheț pentru a vă oferi o alimentare sigură și suficientă cu apă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *