Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Tranzitia catre viata de adult tocmai a devenit mai usoara: cum te ajuta cursurile de adolescenti?


In prezent, presiunea pe care societatea, invatamantul si parintii o exercita asupra copiilor este cu mult mai mare decat in trecut, fiind direct proportionala cu cresterea asteptarilor, dar si a numarului de abilitati necesare pentru a face fata si a se adapta rapid diverselor situatii.

Altfel spus, adolescentii au nevoie mai mult ca niciodata sa se autocunoasca, sa isi descopere punctele forte si pe cele slabe, sa isi identifice valorile personale, sa dezvolte abilitati de conducere si de comunicare, sa deprinda un comportament adecvat si o gandire pozitiva. Pe scurt, au nevoie de cursuri adolescenti de dezvoltare personala oferite de Success Academy!

Iata cum ii ajuta acestea si de ce merita sa le urmeze cat mai devreme!

Sunt structurate dupa necesitatile lor
Sesiunile de cursuri de dezvoltare personala pentru adolescenti urmeaza o programa bine structurata pe baza unor concepte si strategii care se adapteaza in functie de tiparele personale de comportament si de necesitati.

In cadrul fiecarui curs sunt predate tehnici de lucru menite sa consolideze increderea in sine si sa dezvolte abilitati de conectare si de comunicare cu cei din jur. De asemenea, acestea ajuta adolescentii sa isi stabileasca obiectivele si ii invata cum sa ramana motivati pentru a le atinge.

Ii invata sa sarbatoreasca victoriile
Fiecare sesiune de cursuri pentru adolescenti acorda timp recunoasterii provocarilor si victoriilor obtinute si ofera participantilor posibilitatea de a invata din propriile experiente, de a corecta comportamentele nepotrivite si de a sarbatori reusitele.

In acest mod, ei au ocazia sa aplice strategiile invatate si, totodata, sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce fac. Este o metoda eficienta pentru a ramane determinati pe drumul pe care l-au ales si pentru a face rapid corectiile necesare.

Ii invata sa recunoasca si sa corecteze tiparele de comportament inadecvate
In cadrul unor cursuri pentru adolescenti se lucreaza intens la intelegerea tiparelor de comportament si la gasirea solutiilor corective. Aceasta strategie serveste la cresterea increderii in sine, la identificarea valorilor importante pentru adolescenti, la conectarea si construirea unor conexiuni utile pentru a-si corecta modul de reactie sau de actiune.

De asemenea, tinerii invata sa exprime ceea ce simt sau gandesc. Astfel, ei isi dezvolta abilitatea de comunicare si empatia si invata sa decodeze cat mai corect informatiile, sa isi exprime cu incredere nevoile si sa actioneze corespunzator.

cursuri adolescenti

Ii ajuta sa isi stabileasca obiectivele si sa le urmeze
Sesiunile de cursuri pentru adolescenti sunt orientate catre crearea unei viziuni pozitive asupra viitorului, stabilirea intentiilor si fixarea obiectivelor de scurta si de lunga durata.

Acest lucru ii ajuta sa se conecteze cu obiectivele lor specifice, dar si sa ramana determinati si motivati pentru a le atinge prin crearea unor strategii eficiente si asumarea raspunderilor.

Ii ajuta sa implementeze obiceiuri sanatoase
Un alt beneficiu al acestor cursuri consta in identificarea etapelor de dezvoltare personala, constientizarea aspectelor negative si a celor pozitive. Aceste informatii sunt utile pentru a implementa obiceiuri sanatoase de viata si pentru a adopta o rutina benefica pentru mentinerea echilibrului si a sanatatii fizice, emotionale si mentale si obtinerea succesului pe toate planurile.

Le dezvolta increderea in sine si ii ajuta sa depaseasca anxietatea
Anxietatea, grijile si teama de esec stau la baza multor insuccese si sunt piedici reale in calea dezvoltarii personale si a unei vieti implinite. In cadrul unor cursuri pentru adolescenti se pune accent pe dezvoltarea increderii in sine in vederea depasirilor acestor obstacole, risipirea temerilor, a grijilor si a gandurilor negative.

Totodata, adolescentii isi imbunatatesc capacitatea de comunicare si dobandesc abilitati utile pentru a dezvolta colaborari si relatii echilibrate si eficiente cu familia, cu scoala si cu prietenii.

Ofera-i copilului tau sansa sa faca fata cu succes provocarilor sociale, sa isi cunoasca valorile personale, sa isi stabileasca obiectivele si sa le urmeze cu determinare si inscrie-l la cursuri adolescenti! Da-i sansa la o viata implinita pe toate planurile si actioneaza acum!

Tags: ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *