Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Utilizarea imprimantei vs documentele in format electronic


Majoritatea oamenilor de afaceri privesc imprimantele ca pe o necesitate. La urma urmei, cum altfel obțineți documente într-un format „fizic”? Având în vedere utilizarea pe scară largă a documentelor electronice precum formatul PDF Adobe, cititorii electronici și conștiința crescută asupra mediului, hârtia este mai puțin necesară cu fiecare zi care trece. Fișierele electronice pot fi trimise instantaneu în întreaga lume și oferă o comoditate pentru călători.

Unul dintre avantajele cheie ale imprimării materialului este că acesta este convenabil. Dacă aveți nevoie să o marcați sau să faceți note pe ea, este ușor de făcut. Majoritatea documentelor tipărite sunt mai ușoare și, atunci când sunt pliate, mai mici decât o tabletă sau computer. De asemenea, se înlocuiesc cu ușurință, astfel încât pierderea lor sau îmbibarea lor nu este o preocupare majoră.

Înregistrările pe hârtie pot fi livrate anonim. Prin e-mailul unui document se creează un lanț care arată cine l-a trimis, când l-au trimis și cui l-au trimis. Odată ce cineva tipărește un document, pe de altă parte, îl poate livra sau nu îl poate livra oricui fără să creeze o înregistrare a livrării. Acest lucru poate fi util dacă aveți nevoie să trimiteți informații fără ca cineva să o intercepteze sau fără a crea o înregistrare pe care ați trimis-o.

Pentru multe persoane, documentele tipărite rămân mai ușor de citit. Textul unui document tipărit este mai clar. În timp ce ecranul iPad 3 redă textul cu 264 puncte pe inch, chiar și imprimante ieftine pot produce 600 de puncte pe inch. Majoritatea afișajelor pentru tablete și computer sunt retroiluminate și lucioase. Acest lucru le face predispuse strălucire. Pe de altă parte, pagina tipărită este ușor de citit în orice în afară de condiții întunecate.

Deși există o serie de variabile care determină costurile tiparirii unui document, simplul fapt al chestiunii este că tipărirea costă bani. În timp ce tonerul sau cerneala pentru o pagină alb-negru au un cost, trebuie să plătiți și pentru hârtie și pentru achizitionarea unei imprimante laser monocrom  pentru un minim de confort. Pe de altă parte, documentele electronice nu costă în esență nimic de creat și de trimis. Ați putea trimite pe Internet un film cu o definiție înaltă, care are dimensiuni aproximativ echivalente cu sute de pagini, mai puțin decât costul tipăririi unei pagini cu o singură culoare.

Utilizarea imprimantelor are un impact asupra mediului. În medie, un birou mai mic cu 10 până la 15 angajați va consuma suficientă hârtie pentru a necesita tăierea a 18 copaci pe an. Tonerul și cerneala sunt fabricate cu substanțe chimice care pot provoca daune mediului. Hârtia și tonerul sau cerneala sunt livrate biroului dvs. generează carbon, iar gunoiul este eliminat, ceea ce generează mai mult material în depozitele de gunoi și mai mult carbon pentru procesul de livrare. Imprimantele consumă, de asemenea, o mare cantitate de energie, mai ales cele cu laser care au o putere sute de wați atunci când rulează.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *