5 lucruri pe care trebuie să le ai în casă înainte de sosirea bebelușului


Viața capătă un alt sens atunci când, în familie, apare un nou membru. Pentru mulți părinți, venirea pe lume a bebelușului este unul dintre cele mai frumoase momente din viața lor. Pe când mămicile sunt axate pe identificarea tuturor elementelor necesare pentru cel mic, tăticii au grijă ca toate lucrurile să fie sigure pentru întreaga familie. Așa se face că, odată cu sosirea bebelușului, începe o nouă etapă a responsabilităților pentru părinți. Pentru a-ți face întreaga perioadă mai ușoară, am pregătit pentru tine 5 lucruri pe care trebuie să le ai în casă înainte de sosirea bebelușului!

  1. Scăunel de mașină

Chiar dacă primele zile de viață ale celui mic nu vor fi petrecute în mașină, părinții care sunt mereu pe fugă vor dori să îl ia cu ei oricând și oriunde au ocazia. De aceea, scăunelul de mașină este un element de care nu te vei putea lipsi pe termen lung. Pe lângă faptul că este extrem de util, este și obligatoriu atunci când te deplasezi cu cel mic în mașină (fiind un aspect integrat în legislație).

  • Biberoane de plastic – cu cât mai multe, cu atât mai bine

Încă de când sunt bebeluși, copiii diferă și se dezvoltă diferit. Însă, nevoile sunt deseori aceleași. Așa se face că vei avea nevoie de biberoane de plastic de dimensiuni variate, de 100 ml pentru nou-născuți și, respectiv, de 200 ml pentru perioada de după. Bineînțeles, biberoanele din sticlă se numără printre cele mai sigure, alături de cele din plastic care nu au bisfenol A și sunt certificate în raport cu standardele impuse de lege.

  •  Termometru pentru nou-născuți

Temperatura bebelușului trebuie să fie măsurată constant, cu atât mai mult cu cât sistemul lui imunitar se află într-o continuă dezvoltare și într-un război cu microbii și bacteriile. De aceea, vei avea nevoie de un termometru special pentru el, ideal a fi digital. Cele cu mercur sunt destul de periculoase, motiv pentru care nu îl vei vrea în imediata apropiere a celui mic.

  • Prosoape pentru bebeluși

Nimic nu relaxează mai mult un nou-născut decât băița de seară. Imediat după ce l-ai scos din apă, trebuie să ai la îndemână accesoriile potrivite pentru a-i usca pielea fină, în cel mai scurt timp. Poți folosi prosoape bebeluși de calitate, fie cu glugă, fie fără. Mulțumită modelelor variate dar extrem de atractive de pe piață, îi vei putea capta atenția cu șoriceii sau animăluțele de pe prosop.

În cazul în care prosopul are glugă, o vei putea folosi pentru a-i păstra temperatura constantă și la nivelul căpșorului, chiar și după baia de seară.

  • Decide-te asupra tipului căruciorului

Pentru mulți părinți, această decizie ar putea fi una dintre cele mai dificile de luat. Datorită multitudinii de modele existente pe piață la ora actuală, este posibil să întâmpini diferite greutăți în ceea ce privește materialele folosite sau simțul practic. Cu toate acestea, este indicat să te orientezi către achiziționarea a două cărucioare – unul cu care să te plimbi cu cel mic în parcuri și altul pe care să îl ai pentru cumpărături sau alte activități în decursul cărora să îl poți plia cât mai repede cu putință.

De îndată ce vei avea toate aceste lucruri în propria casă, sosirea bebelușului va fi mai mult decât așteptată. Depinde doar de tine să le achiziționezi din timp, pentru a te putea bucura de statutul de proaspăt părinți fără griji sau prea mare efort!