7 semne care ar putea să îți semnaleze că ai probleme cu inima


Sursă foto: best life

Problemele cardiace sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale decesului și afectează la nivel mondial extrem de mulți oameni.

Doar în România peste 65% dintre români suferă de boli cardiovasculare, conform anumitor statistici iar acestea pot afecta inclusiv copiii și tinerii și nu doar persoanele în vârstă.

Care sunt principalele cauze ale bolilor de inimă?

Principalele motive pentru care pot apărea diferite afecțiuni cardiace se numără atât factorii ereditari cât și stilul de viață al fiecărei persoane.

Printre cele mai comune cauze sunt tensiune arterială ridicată, diabetul, stresul, consumul de tutun și alcool, malformații ale inimii sau boala arterelor coronare.

7 semne care îți poți semnala afecțiuni sau boli cardiace

Dacă observi anumite simptome precum cele de mai jos este indicat să apelezi la  un consult medical în clinica cardiologie Profilaxia Timisoara, pentru a te asigura că sănătatea ta nu este pusă în pericol.

Cu toate că aceste simptome pot fi cauza mai multor afecțiuni sau boli, este indicat să faci o verificare pentru a rămâne în siguranță și a descoperi la timp eventualele probleme.

Durerea în piept sau durerea toracică

Acest simptom se mai numește și durere retrosternală sau angină pectorală și apare de cele mai multe ori sub forma unei dureri sau a unei apăsări puternice asemeni unei gheare sau greutate pe torace.

Dacă durerea persistă mai mult de 15 minute atunci este cazul să apelezi la medic.

Tusea persistentă

Deși ai cred că tusea are legătură doar cu plămânii e bine află că aceasta poate fi un semn de insuficiență cardiacă cauzată de acumularea de lichid în plămâni.

Dificultățile de respirație sau dispneea

Atunci când observi dificultăți de respirație în perioada de repaus sau atunci când nu faci niciun efort fizic ar putea fi semnul unei probleme cardiace grave cum ar fi cardiomiopatia.

Dacă în timpul activităților fizice normale din timpul zilei cum ar fi spre exemplu urcatul scărilor, simți că ai dificultăți de respirație ar putea fi vorba despre o afecțiune a inimii.

Tensiunea arterială crescută, diabetul și stresul

Toate aceste probleme pot fi cauzate de afecțiuni cardiovasculare ce trebuie tratate cu ajutorul unui medic și nu trebuie ignorate, deoarece pot duce la probleme mult mai grave.

Apneea în somn sau sforăitul

Este perfect firesc să sforăi în anumite nopți însă atunci când sforăitul sau apneea în timpul somnului se întâmplă în mod constant, acestea te pot predispune la declanșarea hipertensiunii arteriale și a diabetului zaharat, ambele contribuind la apariția bolilor de inimă.

Umflarea picioarelor gleznelor și tălpilor

Edemul sau umflarea membrelor apar în special datorită retenție de apă în organism iar acest lucru poate fi cauzat de o dietă prea bogată în săruri. 

Atunci venele începi să se umfle iar din cauza funcției cardiace scăzute, rinichii nu vor mai fi capabil să elimin tot sodiul din organism.

Dureri de cap, oboseală sau febră

Dacă te confrunți cu dureri de cap stări de oboseală sau febră pe termen lung, acestea pot fi semne ale unei afecțiuni cardiace în special atunci când sunt asociate și cu alte simptome ale acestor afecțiuni sau boli.