Tips&Tricks atunci cand alegi un lac pentru lemn. Tine cont de recomandari


Aplicarea unui finisaj rezistent pentru obiectele realizate din lemn reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte pentru decorarea si imbunatatirea locuintei.

Deoarece exista mai multe tipuri de produse, poti afla in continuare cele mai importante detalii atunci cand trebuie sa alegi marca potrivita de lac pentru lemn: www.klebrom.ro/lacuri-pentru-lemn-exterior-ecologice-zobel/.

Lucruri de luat in considerare atunci cand cumperi lac pentru lemn

Lacul este un finisaj popular pentru mobilierul din lemn, indiferent daca este brut sau daca este finisat cu diverse produse speciale. Lacul pentru lemn este important deoarece protejează lemnul de apa, grasimi si murdarie. Daca este aplicat corect, un lac pentru lemn ofera pieselor de mobilier un finisaj stralucitor.

Atunci cand alegi lacul pentru lemn, va trebui sa citesti bine eticheta de pe ambalaj, pentru a te pune la curent cu informatii importante. In acelasi timp, va trebui sa stii deja din ce tip de lemn este confectionat mobilierul pe care vrei sa-l restaurezi, cu ce a fost dat inainte si, in special, ce iti doresti ca rezultat final.

Pentru a obtine cel mai bun finisaj, iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le cunosti despre tipurile de lac pentru lemn:

  • Toxicitate

Unele produse pentru finisat lemnul pot fi inflamabile, iar altele contin mai multe substante chimice decat altele. Acest detaliu este foarte important in alegerea lacului pentru lemn, deoarece daca ai copii sau vei utiliza produsul intr-o camera slab ventilata, este indicat sa alegi un lac pentru lemn ecologic sau pe baza de apa.

  • Durabilitate

Desi multi dintre noi isi doresc ca aceasta restaurare sa fie ultima, trebuie sa recunoastem faptul ca nimic nu dureaza pentru totdeauna. O ingrijire corespunzatoare poate prelungi durata de viata a mobilei, dar fiecare tip de lac are o anumita durabilitate in timp, care este influentata si de obiectul pe care este aplicat. Daca este un obiect de mobilier care este supus uzurii (cum ar fi o masa de bucatarie, de exemplu), cel mai bine alegi un lac pentru lemn pe baza de ulei. Daca este vorba, in schimb, de o biblioteca ce nu este supusa foarte mult agresiunilor din exterior, un lac pentru lemn pe baza de apa va functiona foarte bine.

  • Aplicare

Modul de aplicare difera pentru fiecare tip de lac de lemn. Un produs pe baza de apa este mai usor de utilizat decat unul pe baza de ulei, din acest motiv este recomandat daca esti incepator in acest domeniu. Daca, insa, ai ceva experienta cu reconditionarile la domiciliu si ai dori sa incerci un produs mai avangardist, poti apela la un lac pentru lemn pe baza de ulei.

  • Uscare

Timpul de uscare recomandat de producator pentru lacul de lemn pe care il folosesti este important mai ales daca locuiesti in casa in care ai facut reconditionarile. Unele produse pot necesita mai multe zile pentru uscare iar asta va face locuinta ta impracticabila in respectiva perioada. Daca te afli in aceasta situatie, vei putea sa apelezi la un lac pentru lemn pe baza de apa care are nevoie de mai putin de o zi pentru a se usca.

  • Culoare

Vrei ca mobila ta sa aiba o nuanta naturala? Vrei sa pastrezi culoare actuala ori ti-ai dori o schimbare destul de radicala din acest punct de vedere? Tine contul de faptul ca in functie de starea mobilierului si de lacul de lemn pe care il alegi, culoarea finala poate fi cea dorita sau poate fi cu totul alta. O curatare foarte atenta in prealabil a mobilei te va ajuta sa reusesti sa obtii exact ceea ce iti doresti.

  • Pret

Un alt detaliu important atunci cand alegi lacul pentru lemn. Calculeaza suprafata pe care vrei sa aplici lac pentru lemn, verifica care este cantitatea necesara de lac si calculeaza un cost estimativ. In functie de puterea de acoperire pe care o are lacul specificata pe eticheta, se poate ca diferentele de costuri intre diverse tipuri de lac pentru lemn sa fie semnificative.

Fa achizitia din locul potrivit

Toate informațiile de mai sus sunt valabile si atunci cand doresti sa alegi un lac pentru parchet.

Intra pe www.klebrom.ro, unde gasesti o gama variata de produse pentru proiectul tau.