Ce ar trebui să știi când vrei să îți iei un camion rulat?


Ești transportator sau ești pe cale să îți deschizi o afacere în domeniul transporturilor și vrei să te dezvolți? Află de aici tot ce trebuie să știi înainte să achiziționezi un camion.

Achiziția unui camion second hand este o decizie grea și importantă. Ține cont de următoarele criterii, iar demersul tău va fi un succes.

De ce să alegi camioane second hand?

Din ce în ce mai mulți antreprenori și șoferi preferă camioane second-hand pentru că oferă o variantă convenabilă de preț. Faptul că aceste camioane sunt mai ieftine decât cele noi este principalul avantaj al achiziționării de camioane second hand. Însă confortul, comportamentul la drum, starea tehnică, fiabilitatea și rețeaua de service sunt alte check-point-uri importante atunci când începi căutările pentru un nou camion.

Alege marca potrivită nevoilor tale!

Fiecare antreprenor își cunoaște necesitățile și scopul pentru care face o achiziție, iar fiecare marcă se orientează spre nevoile clientului din diverse perspective.

Unii șoferi susțin că Scania oferă garanția siguranței și a confortului. În anul 2010 Scania a atins recordul pentru fabricarea celui mai puternic camion de pe piață, acest lucru propulsând Scania în topul preferințelor, atât pentru șoferi cât și pentru antreprenori. Versiunea turbodiesel V8 cu 730 de CP a detronat camioanele altor branduri cunoscute, spre exemplu Volvo sau MAN.

Tot în topul preferințelor se află și camioanele Volvo. Cu un motor puternic de minimum 440 CP și cu un consum de carburant scăzut, camioanele VOLVO au câteva caracteristici esențiale pentru transportatori și pentru șoferi. Camioanele VOLVO au un consum de 26 litri de motorină la suta de kilometri, un aport destul de bun și o fiabilitate ridicată. Aceste camioane VOLVO au un demaraj mai lung, în zonele muntoase, și drumuri de șantier. În plus, modelele mai noi de camioane VOLVO beneficiază și de un design modern, pe gustul șoferilor.

Rețeaua de service este, de asemenea, extrem de importantă, reprezentând un criteriu cheie în alegerea unui camion rulat.

De ce Scania?

Achiziționarea unui camion second hand atrage după sine și câteva aspecte tehnice de care să ții cont. Un lucru extrem de important pe care trebuie să-l ai în vedere este service-ul, care trebuie să fie aproape, iar serviciile lui nelimitate. Tot ce înseamnă componentă de camion sau cap tractor necesită atenție și verificare periodică pentru o bună funcționare.

Unii transportatori au ales să rămână fideli unei singure companii. Șoferii de camioane susțin că este foarte important ca un camion să aibă un motor puternic, de minimum 440 CP și mai ales un consum scăzut de carburant. La camioanele Volvo consumul este de 26 de litri de motorină la 100 de km cu camionul gol. La fiecare tonă de încărăctură se adaugă 0,5 litri de motorină, mergând până la limita de 22 de tone. În ceea ce privește camioanele rulate Scania, caută vehiculele care au insigna Scania Approved, acestea sunt verificate de inginerii Scania înainte de a fi scoase la vânzare!

Ca un orice alt lucru calitativ, un camion second-hand Scania nu este ieftin. Însă, Scania a venit în ajutorul antreprenorilor cu oferte de preț, cum ar fi programul de finanțare pentru camioane rulate.  Programul se adresează, atât clienților care doresc să își diversifice parcul auto, cât și celor care nu au în flotă un camion Scania. Programul de finanțare constă în plătirea unui avans de 5 % și o rată care pornește de la 790 euro lunar, iar pentru asta șoferii sau antreprenorii pot folosi, timp de un an, un camion Scania euro 6.

Indiferent de preferințele pentru o anumită marcă de camaioane, șoferii și antreprenorii recunosc faptul că toate au caracteristici bune, fiabiliate și costuri asemănătoare. Diferența este data de serviciile post-achiziționare, vezi ce poți primi pe Camioane.Scania.ro!