3 motive pentru care să integrezi sportul în rutina ta zilnică


Organismul nostru are nevoie constant de nutrienți necesari pentru a ne ajuta să desfășurăm toate activitățile propuse în decursul unei zile. În paralel, fiecare dintre noi are responsabilitatea de a se antrena, în așa fel încât toți mușchii să fie puși în mișcare. Chiar dacă organismul nostru nu este un robot, principiul lui de funcționare este similar – cu cât are parte de un stil de viață sănătos, cu atât este mai eficient și pregătit să facă față problemelor care pot să apară.

Integrarea sportului în rutina zilnică aduce numeroase beneficii atât la nivel mental, cât și la nivel psihic. Pe lângă o scădere vizibilă în greutate, organismul nostru beneficiază de un echilibru intern. Nu de puține ori, vedem persoane care respectă cu strictețe orele de sport având o alură impecabilă și o siluetă zveltă, demnă de invidiat. În rândurile următoare am pus cap la cap o serie de motive pretabile pentru care sportul este recomandat să fie introdus în rutina zilnică – începând de azi!

  1. Sportul îmbunătățește încrederea în forțele proprii

În orice moment în care simțim că nu mai putem face față, mulți dintre noi preferă să își ia câteva zile de concediu. Ei bine, mult mai recomandat și eficient este să faci sport. Diferite studii de specialitate recomandă activitățile sportive datorită faptului că îmbunătățesc încrederea în forțele proprii. Cu cât efortul depus este mai mare, cu atât satisfacția de la final este mai copleșitoare. În plus, efectele se resimt inclusiv asupra respectului față de noi, motiv penru care ne vom bucura de o gândire optimistă pe termen lung. Cu ajutorul ei, nimic nu ne va mai putea sta în cale!

  • Contribuie la scăderea în greutate

Nu este un secret faptul că sportul te ajută să slăbești. Indiferent că mergi la sală sau preferi să faci un antrenament online, exercițiile fizice sunt binevenite în rutina zilnică a fiecăruia dintre noi. Pentru a te putea bucura de rezultate rapide, vei avea nevoie de o alimentație pe măsură. Evită însă regimurile de pe Internet, precum este dieta paleo sau regimul disociat.

Alegerea exercițiilor fizice pe care să le realizezi se face în funcție de grupele de mușchi pe care vrei să le antrenezi sau tipul antrenamentelor. Dacă vrei să slăbești eficient, cele mai recomandate sunt exercițiile de tip cardio. Activitățile sportive care implică alergatul (joggingul) sau înotul sunt la mare căutare și fac parte din această categorie.

  • Exercițiile fizice reduc simțitor (și vizibil) stresul

Indiferent că sursa stresului este activitatea de la birou sau familia, sportul crește rezistența din toate punctele de vedere. Așa se face că exercițiile fizice repetate eliberează și reduc stresul, ajutându-ne să avem parte de un nivel ridicat de endorfina. În același timp, acestea cresc și nivelul de serotonină, iar cortizolul se reduce.

O viață trăită în lipsa stresului este o viață a cărei speranță de viață este net îmbunătățită. Acest lucru este posibil și tangibil atunci când introduci sportul în fiecare zi a săptămânii. În același timp, este recomandat să îi oferi corpului și zile de pauză, în care să se relaxeze și să aibă parte de mici elemente cu care să îl recompensezi.

Un stil de viață sănătos pleacă de la o alimentație echilibrată. De aceea, pe lângă activitățile sportive, scăderea în greutate și tonifierea musculară implică și o anumită strategie nutrițională pe care să o urmezi și care să îți ofere rezultatele scontate. Toate aceste lucruri te vor ajuta să dormi mai bine, având satisfacția personală că ai contribuit activ la sănătatea ta.

O formă de invidiat, atât la interior, cât și la exterior este o combinație între mai mulți factori. Pentru a ajunge la ea, începe cu integrarea sportului în rutina ta zilnică și bucură-te de rezultate!

Cu Rainz Academy si Rainz Protocol poți să slăbești 20 de kilograme în 1 – maxim 2 luni. Atât de puțin timp te desparte de o viață mai buna și de corpul tău mult visat.

Nu ne crede pe cuvânt! Avem un număr imens de testimoniale care arată eficiența programului nostru. Suntem siguri că o să faci alegerea corectă și așteptam cu drag să ne antrenăm împreuna!