Ce presupune serviciul de eutanasiere câini?


Eutanasierea animalelor de companie este un subiect greu de digerat și de acceptat printre deținătorii de căței. Însă, în unele cazuri este chiar necesară.

Niciodată nu este un moment prielnic sau ușor de a lua o astfel de decizie. Doar că în spatele ei stau motive cu adevărat dureroase. Unii căței suferă de boli incurabile care le provoacă doar suferință, neexistând nici un fel de tratament.

În cazul în care vei avea vreodată de luat o asemenea decizie, probabil că va fi cea mai grea din viața ta. Veterinarul îți va recomanda eutanasiere câine doar dacă nu există o altă soluție, iar prietenul tău patruped are de-a face cu dureri îngrozitoare, care doar îl chinuie.

Când este recomandată eutanasierea?

Eutanasierea câinilor nu se realizează atât de ușor. Există un proces prin care patrupedul trece. Astfel, o să i se realizeze o sumedenie de analize pentru a depista dacă starea de sănătate se poate îndrepta spre un făgaș pozitiv.

În cele multe situații, medicul veterinar îți va recomanda eutanasierea doar dacă:

  • Câinele tău suferă de o boală terminală (cancer);
  • Câinele a suferit un accident ce îi va afecta considerabil viața;
  • Câinele se confruntă cu o boală, care deși nu este terminală, îi va afecta drastic viața;
  • Câinele tău reprezintă un real pericol pentru oameni și animale, cât și pentru tine (câinii cu probleme comportamentale necorectabile);
  • Câinele tău este foarte bătrân, iar calitatea vieții îi este suprimată complet;

În funcție de problemele cu care se confruntă patrupedul tău, există mai multe metode de eutanasiere:

  • Injectarea unui anestezic intravenous – cățelul tău nu va suferi, își va pierde conștința, mai apoi intrând în stop cardiorespirator. Uneori este nevoie de 2 injecții: una pentru pierderea conștinței, iar cealaltă pentru eutanasierea propriu-zisă.
  • Inhalarea gazului anestezic – adeseori este recomandat pentru animăluțele de mici dimensiuni. Ele vor fi puse într-o camera mică, sigilată, unde se va emana un gaz anestezic. Animalul își pierde conștința și va fi utilizat dioxidul de carbon pentru eutanasierea propriu-zisă.

Când să iei în considerare eutanasierea?

De cele mai multe ori, proprietarii de căței tind să ignore total această alegere, uneori din prea multă iubire, sperând că prietenul lor blănos își va reveni.

Ai nevoie de foarte multă tărie de caracter pentru a lua o astfel de decizie. Probabil că micuțul tău a ajuns în momentul în care boala îi provoacă doar suferință. Iar din păcate, nu există nici un fel de tratament.

În astfel de situații, eutanasierea este considerată necesară pentru a opri suferința partenerului tău blănos. Nu este nicidecum o dovadă de brutalitate. Luând această decizie, pui liniștea patrupedului tău mai presus decât iubirea ce o porți.

Eutanasierea este cu totul și cu totul un paradox. Însă, uneori trebuie să îți iei rămas bun de la cățelul tău în schimbul binelui lui. Nu îți fă griji, eutanasierea este o metodă ce nu provoacă suferință sub nici o formă. Dacă situația este una de urgență, puteți apela chiar la serviciile oferite de o ambulanță veterinară.

Înainte de a ajunge să se ia o astfel de decizie, veterinarul va face analizele complete pentru a determina stadiul bolii în care se află micul patruped, dacă există șanse de revenire și dacă viața lui va avea mai multe evenimente fericite decât nefericite.