Culorile care dau viață bucătăriei tale


Când vine vorba de culori există câteva reguli simple și anumite combinații de tonuri care nu dau niciodată greș. Tu știi care sunt culorile potrivite pentru o mobila de bucatarie?

În funcție de dimensiunile bucătăriei și de cât de multă lumină naturală pătrunde în această încăpere, poți folosi orice culoare care presupune o atmosferă vie, revigorantă, de la cele la bordo, albastru pal, galben muștar, până la cele metalice sau chiar mate. Culorile pe care le alegi trebuie să reprezinte și stilul pe care îl ai în minte pentru bucătăria ta, fie că este modern, clasic sau vintage. Iată câteva sugestii pentru fiecare dintre aceste trei stiluri:

Culori pentru mobila de bucătărie în stil modern

Pentru stilul modern este recomandat să folosești în tonuri calde. O bună combinație este compusă dintr-un galben muștar și un gri mat sau negru, pentru a obține un contrast deosebit. Totuși, poți combina și culori mai aprinse, precum albastru navy, asociat cu nuanțe deschise de galben, gri sau chiar aqua.

Culorile potrivite pentru mobila de bucătărie clasică

Stilul clasic se constituie, de obicei, din culori neutre și atât, precum alb și crem și se poate apropia de cel modern cu ajutorul unor obiecte negre, precum o insulă într-o bucătărie open-space. Diferite nuanțe de maro, precum castaniul, se potrivesc perfect cu un blat sau cu o masă din marmură.

Culorile potrivite bucătăriei în stil vintage

Stilul vintage presupune uneori culori foarte deschise, șterse, care să confere un aspect elegant dar fresh. Însă. vintage nu înseamnă doar o paletă cromatică neutră, poți aborda și culori precum mov, verde, albastru sau galben, însă în tonuri folosite în glazurarea bomboanelor fondante – cuminți.


Albastrul este o culoare calmantă. Pentru mobila de bucătărie albastră îți recomandăm să folosești tonuri cât mai deschise și cât mai blânde. Este o tendință neașteptată pentru gama de culori din bucătărie. Precum un elegant costum bleumarin, asortat cu o cămașă albă și pantofi maro, dulapurile în albastru marin sunt superbe, cu finisaje de culoare albă, din lemn. Accentele de gri sau auriu adaugă un aer dramatic, mai ales atunci când sunt folosite sub forma unor corpuri de iluminat.