Schimba-ti jobul, schimba-ti perspectiva asupra vietii urmand cursuri de manichiura


Pandemia cu Coronavirus a avut si efecte pozitive asupra oamenilor, majoritatea avand timp in aceasta perioada sa isi schimbe perceptia asupra vietii, asupra jobului, sa isi schimbe complet perspectiva si sa doreasca sa o ia de la zero intr-un domeniu in care pot imbina utilul cu placutul.

Dupa aceasta pandemie, majoritatea fetelor care au talent la desen si fac unghiile prietenelor si rudelor, acestea apreciindu-le de fiecare data, decid sa isi schimbe viata si jobul investind in cursuri manichiura. Pe baza acestor cursuri se pot angaja ulterior la saloanele de infrumusetare sau isi pot deschide propria afacere.

Responsabilitatile unei cosmeticiene, ce avanaje si provocari iti aduce acest job?

Pentu ca industria frumusetii este din ce in ce mai populara in Romania, tot mai multe saloane de manichiura, pedichiura, dar si de coafura si machiaj se infiinteaza. In aceste conditii, este nevoie de un numar forte mare de cosmeticieni, iar meseria de manichiurista a devenit una foarte apreciata si banoasa in ultimul timp.

Fetele care au talent si isi doresc o cariera in acest domeniu pot urma un curs de specializare astfel incat sa aplice la primul lor curs de cosmeticiana, manichiurista, coafeza, astfel incat sa aiba mari sanse de angajare.

In ceea ce priveste responsabilitatile unei manichiuriste, acestea nu sunt deloc simple. O persoana care practica aceasta meserie va fi considerata o profesionista in domeniu si va trebui sa examineze in mod profesional unghiile clientei, pentru a decide ce tratamente trebuie aplicate inainte de manichiura propriu-zisa.

De asemenea, manichiurista trebuie sa ofere clientelor recomandari de produse si de modele noi, sa poata aplica modele profesioniste de care clientele sa fie multumite si sa le ofere sfaturi cu privire la ingrijirea manichiurii.

Cat dureaza si ce presupune cursul de manichiurista?

Din fericire, cursul de perfectionare in manichiura si pedichiura dureaza mai putin decat cursul unei facultati sau al unei scoli postliceale, iar dupa numai 10 saptamani, fetele vor obtine diploma necesara pentru a activa in domeniu. Este necesar ca fetele sa aiba 8 clase absolvite pentru a urma cursul si nici macar nu trebuie sa plateasca pretul intreg din prima, ci vor plati 50 de lei la inscriere si restul sumei in rate.

Cursul de manichiura profesional isi propune sa ofere cursantelor mai multe competente, de la cea de igienizare la locul de munca, de sterilizare a materialelor folosite, pana la folosirea instrumentarului, programarea clientelei, executarea masajului pentru maini si picioare, dar si diferite tehnici de aplicare a unghiilor cu gel sau a manichiurii semipermanente.

Posibilitatile de avansare in cariera de manichiurista

Salariul unei cosmeticiene profesioniste, a unei manichiuriste difera de cel al unei incepatoare. Nu doar experienta este importanta, ci si calificarea in domeniu si titulatura obtinuta in urma cursului. O manichiurista cu diploma va fi cu siguranta avantajata la orice interviu de angajare. Pentru a reusi in acest domeniu este important ca fetele sa se obisnuiasca cu faptul ca vor intalni cliente noi in fiecare zi, femei care vor avea diferite preferinte, cerinte si care vor avea nevoie de scheme personalizate, in functie de unghiile fiecarei cliente in parte.