Piese de vestimentație casual pe care le poți purta la birou


Din fericire, codul vestimentar pe care ești nevoit să-l porți la locul de muncă în zilele noastre este mult mai flexibil, în comparație cu decenii în urmă. Astfel, te bucuri de numeroase avantaje în ceea ce privește alegerea hainelor pentru job. Poți uita de ținutele extrem de sobre cu cămăși, sacouri și pantaloni de stofă, în favoarea unor outfituri lejere și comode.

Vrei să știi care sunt piesele vestimentare casual pe care le poți purta la birou, atunci când firma la care lucrezi nu presupune un anumit cod vestimentar? Ține cont de sugestiile de mai jos!

Încălțăminte confortabilă

Din fericire, un cod casual presupune renunțarea la pantofii cu toc înalt. Nu știi ce încălțăminte să porți la birou? Alege pantofi comozi, precum sandalele, sneakersii, balerinii, botinele sau pantofii de tip loafers, variante ideale pentru o zi de muncă.

Desigur, poți să porți și încălțăminte deschisă, așa cum sunt sandalele dar evită întotdeauna șlapii, nepotriviți pentru birou. Bărbații pot opta pentru perechi de pantofi casual și sport, alături de jeanși sau pantaloni din bumbac. Găsești prețuri mici la tenișii pentru bărbați, astfel încât să-ți completezi colecția de încălțăminte cu modele comode și în trend.

Pantaloni sau jeanși negri

Costumele clasice pot fi înlocuite de pantaloni sau jeanși negri, care pot fi asortați la un tricou sau la o cămașă, atât la femei, cât și la bărbați. Alege o pereche de jeanși negri, slim fit, pe care să-i asortezi cu o pereche de adidași în aceeași nuanță și un top simplu, alb.

Chiar dacă ținuta pare monotonă la prima vedere, vei obține un outfit comod, ideal pentru locul de muncă. Pantofii sport te ajută enorm atunci când ai un job ce presupune statul în picioare timp de multe ore.

Rochii drepte

Preferi să porți rochie la birou? Ai la dispoziție numeroase modele, atâta timp cât optezi pentru cele midi sau maxi. Cu rochiile minimaliste, cu croi drept, nu ai cum să dai greș la locul de muncă.

Alege rochii în nuanțe deschise, precum crem, gri, bej sau bleu și lasă deoparte modelele mini, astfel încât să păstrezi o notă sobră a ținutei. Accesorizează rochia cu bijuterii minimaliste și încălțăminte comodă, fie că vorbim despre mocasini, sandale, balerini sau adidași.

Tricouri clasice

Cămășile pot fi înlocuite cu tricourile clasice din bumbac, astfel încât să te încadrezi perfect în stilul casual. La birou, tricoul poate fi asortat cu jeanși, fuste sau pantaloni de costum și încălțăminte comodă, ca tenișii, balerinii sau sandalele cu platformă, dacă vrei să aduci un plus de feminintate ținutei.

Completează outfitul casual cu un sacou într-o culoare deschisă sau pastelată, potrivit pentru sezonul rece.

Fuste din denim

Fustele din denim sunt la modă în acest sezon, de aceea nu trebuie să lipsească din garderoba femeilor pentru birou. Lungimea ideală a fustelor din denim este medie, care se potrivește oricui, indiferent de siluetă sau de vârstă.

Simetrică, dreaptă, sport, trapez sau creion, fusta din denim poate să fie inclusă printre articolele tale casual preferate, potrivite pentru job. Totodată, fusta din denim marchează talia și alungește armonios picioarele, complimentând silueta. Arată bine în combinație cu tricouri și bluze, în timp ce încălțămintea potrivită include botine, sandale, balerini sau pantofi sport.

Alege oricare dintre articolele casual prezentate și poartă-le cu încredere la birou! Vei arăta impecabil și vei crea ținute comode pentru birou, în care să te simți bine!