Ai nevoie sa iti efectuezi setul de analize pentru hepatita? Te asteptam la Synlab!


In functie de simptomele identificate la nivelul organismului tau, specialistii recomanda efectuarea unor analize pentru hepatita pentru a te asigura ca sanatatea ta se afla in parametrii normali. Ficatul are un rol esential si important in organism, fiind foarte important in mentinerea proceselor metabolice din corp. Pentru doritorii care vor sa isi faca investigatiile necesare, in centrele de recoltare Synlab exista preturi promotionale pentru aceste tipuri de investigatii.

Verifica-ti sanatatea ficatului cu ajutorul unor analize pentru hepatita

analize hepatita

In prezent, exista mai multe tipuri ale acestei boli care pornesc de la inflamatia ficatului, cauzele fiind atat infectionase, cat si non-inectioase. Sunt cunoscute mai multe tipuri de bacterii si agenti patogeni, printre care si A, B, C. Virusul ataca celulele hepatice si produce functionarea defectuoasa a ficatului. In functie de tipul virusului, si manifestatile pot fi diferite, de aceea o ingrijire corespunzatoare (spalat pe maini, mancarea alimentelor proaspat spalate, dezinfectarea spatiilor).

Astfel, in general simptomele nu sunt atat de specifice, ba chiar multi pacienti sunt asimptomatici. Netratate si neidentificare, acestea pot provoca daune majore la nivelul ficatului si pot duce chiar la insuficienta hepatica, cancer hepatic sau chiar ciroza. Ceea ce este foarte important este ca efectuarea acestor analize pentru hepatita sa fie facute in mod periodic. Acestea sunt investigatiile care ne pot salva vietile!

Se poate preveni aceasta boala?

Aceste boli pot fi grave, uneori chiar ireversibile daca nu sunt tratate la timp si in mod corespunzator. Un diagnostic corect si precoce poate face miracole pentru viata pacientului si a familiei acestuia. Ba mai mult, exista cateva aspecte de avut in vedere in momentul in care cineva drag tie a fost diagnosticat cu aceasta boala.

Exista si pacienti care sunt purtatori de acesti virusi, dar care sunt considerati sanatosi din punct de vedere clinic. In cazul suspiciunii de existenta a acestui virus in organism, prezinta-te de urgenta la medicul specialist. Nu uita ca in cadrul centrelor de recoltare Synlab, poti efectua analize pentru hepatita si poti sa vezi care este starea ta de sanatate sau daca evolutia este una lenta sau accelerata. Toate investigatiile necesare vor fi recomandate de catre medicii specialisti din cadrul centrelor. Nu uita sa iti faci testele necesare in mod periodic!