Obiceiuri pentru o piele radianta si sanatoasa


Pielea trece prin numeroase transformari de-a lungul vietii, unele transformari fiind bune, in timp ce altele fiind rele. Felul in care arata pielea intr-un anumit moment al vietii depinde mult si de modul cum aceasta este ingrijita.

Pielea se regenereaza constant, la aproximativ 27 de zile, dar cu toate acestea trebuie sa stiti ca unele lucruri pe care le faceti grabesc procesul de imbatranire al pielii. Ingrijirea delicata a pielii, dar si protectia solara, precum si curatarea blanda a acesteia sunt lucruri pe care oricine trebuie sa le faca, conform clinicii de chirurgie estetica din Cluj Beauty Concept Clinic.

Va trebui sa va protejati cat mai bine de soare pentru ca o piele protejata de soare va fi si una sanatoasa. O expunere indelungata la soare provoaca aparitia ridurilor si a petelor maronii de varsta, crescand riscul aparitiei unor afectiuni grave ale pielii. Evitati asadar soarele intre orele 10:00 si 14:00, atunci cand razele soarelui sunt cele mai puternice. Crema de protectie solara este si ea importanta, de aceea aplicati generos aceasta crema pe fata, decolteu, gat, dar si pe maini. Purtati haine vaporoase si deschise la culoare, camasile cu maneci lungi, dar si pantalonii largi lungi fiind indicati. Nu uitati si de palariile cu margini mari.

Renuntarea la fumat este un alt lucru de avut in vedere pentru ca fumatul va va imbatrani prematur pielea, el contribuind si la aparitia ridurilor. Fumul de tigara duce la ingustarea vaselor mici de sange din straturile exterioare ale pielii, lucru ce va reduce semnificativ cantitaeta de oxigen primita de piele. Fumatul dauneaza colagenului, dar si elastinei, expresiile faciale pe care le faceti atunci cand fumati, precum si modul cum strangeti buzele va pot afecta si pot contribui la aparitia ridurilor.

Pielea trebuie curatata cat mai delicat, de aceea limitati pe cat posibil timpul petrecut in dus sau in cada. Apa calda, dar si dusurile sau chiar baile lungi elimina grasimea naturala din piele si o usuca, de aceea sunt recomandate dusurile scurte de 10 minute, cu apa calduta si nu fierbinte. Alegeti mereu produse de curatare usoare, dar si cat mai naturale pentru ca sapunurile puternice pot indeparta grasimea de pe piele. Pielea uscata ar trebui hidratata, deci este important sa folositi o lotiune hidratanta, aceasta fiind o optiune de avut in vedere.

Nu in ultimul rand, machiajul trebuie indepartat inainte de culcare pentru ca daca dormiti cu machiajul, veti mentine in straturile superficiale ale tenului toata murdaria, dar si poluarea acumulate pe parcursul zilei.