Scriitor de Conținut: De Ce sau De Ce Nu?


Dacă te întrebi ce face un scriitor de conținut, ai aterizat unde trebuie. Un scriitor de conținut este cel care dă viață unui site prin redactarea textelor de prezentare, a paginilor web, dar și a secțiunii de blog.

Dacă nu scrie pentru un blog al clientului său, scrie advertoriale pentru alte site-uri în scopul plasării de linkuri. În fond, scriitorul de conținut este cel care face magia cu cuvintele și ajută un manager SEO să ridice un site în topul căutărilor pe Google, dar și un software developper să lanseze un site.

El este cel care „pune carne pe oase” dacă se poate spune așa despre text și website. Nu oricine poate deveni click aici: scriitor de conținut, dacă te întrebai asta. Nu este nevoie neapărat de o dragoste pentru cuvinte, dar mai mult de atenție la detalii, meticulozitate, capacitate de documentare și versatilitate.

Un scriitor de articole este un fel de actor, doar că nu joacă folosind propria față, ci propriile cuvinte. Folosind experiențele sale de viață, tot ce a citit vreodată și tot ce a auzit în jur va redacta articole pe care alți oameni să le citească, cu și din drag. Nu totul se învârte în jurul banilor.

Ce scrie el este conținut educativ, informativ, interesant, util. Într-un fel ai putea spune că are datoria morală de a nu minți cititorii. Nu are voie să facă click bait cum fac multe ziare, atât de la noi, cât și de peste hotare. El trebuie și are nevoie să livreze ce promite. Dacă nu o va face, cititorii nu se vor mai întoarce pe acel site. În online site-urile sunt uitate rapid, timp în care altele sunt descoperite și iubite, adorate, au parte de faimă și glamour.

Scriitorul de Conținut Scrie din Următoarele Motive

  • Pentru a trăi din asta
  • Pentru a se exprima
  • Pentru a se confesa
  • Pentru a dovedi ce poate, știe, cunoaște
  • Pentru a arăta cine este
  • Pentru a informa, educa, instrui, ajuta
  • Pentru a ridica sau coborî anumite idei, concepte, branduri
  • Pentru că nu face nimic altceva mai bine de atât
  • Pentru că asta este tot ce are
  • Pentru că este talentul, vocea, vocația, profesia și iubirea sa.

Dacă crezi că a scrie pentru o pâine, vorba aceea, este tot numai unicorni și curcubee, iată câteva mituri spulberate:

Scrii, cât de ușor fac unii banii – pune-te tu în fața unei foi albe de Word și gândește un text de 500 cuvinte pornind de la două cuvinte cheie și eventual un titlu. Stai acasă și îți vin banii – dacă este așa ușor, oare de ce alții mai deștepți ca mine apelează la moi să le scriu textele pentru brandurile, site-urile, afacerile lor?

Trimiți factura și gata, ai bani – există și clienți după care trebuie să alergi cu prăjina pentru a-ți primi banii. Nu te gândi că este atât de ușor.

Totul este ușor și simplu – te aștept cu mine la 12 pm să mai modifici puțin un articol pentru că unele fraze nu sună prea bine, pentru că sunt cam așa și așa când trebuiau să fie nu-știu-cum-dar-altfel.

Clienții te adoră – nu mă adoră nimeni personal, adoră puterea și frumusețea muncii mele. Nu mă întreabă nimeni de sănătate. Totul este profesional. Nu interesează pe nimeni dacă azi sunt obosită, supărată, nemâncată și nu mă întreabă dacă am CHEF sa lucrez la foc continuu pentru termenul limită de mâine.

A fi scriitor de conținut este o artă mai mult decât o profesie, un stil de viață mai mult decât un job, o vocație mai mult decât o carieră. Dacă esti in Romania sau nu numai si ai nevoie de conținut iar incercările tale sunt să găsești o persoană prietenoasă și versatilă pentru care scrisul este tot ce am spus în fraza anterioară, contacteaz-o pe Oana Păuna și nu vei regreta!