Ce trebuie să știi despre implanturile dentare


Mulți ani până acum, punțile și protezele au fost singurele opțiuni pentru persoanele cu dinți lipsă. Acum însă lucrurile s-au schimbat și tot mai mulți dintre cei care se confruntă cu pierderea dinților optează pentru un implant dentar.

Considerat o descoperire extraordinară în stomatologia modernă, implantul dentar este un dispozitiv 100% biocompatibil cu organismul uman, sub forma de șurub din titan de înaltă puritate care se inserează în arcada dentară în locul unui dinte extras și suplinește cu succes rolul rădăcinii dintelui natural.

Dacă sunteți într-o astfel de situație, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre implanturile dentare.

Implanturile dentare se potrivesc cu dinții tăi naturali

Implanturile dentare sunt concepute pentru a arăta și a se simți la fel ca dinții sănătoși. La fel ca un dinte natural, sunt puternice și stabile și nu se vor schimba sau cădea ca proteze sau plombele. Pentru a obține un aspect natural, coroana de deasupra implantului va fi aleasă exact pe culoarea dinților tăi sănătoși. Implanturile dentare oferă o soluție confortabilă și aspectuoasă.

Merită investiția

La prima vedere, implanturile dentare pot părea o investiție prea mare decât alte soluții de restaurare a dinților. Cu toate acestea, costul total al protezelor sau plombelor poate fi mult mai mare în timp. În schimb, cele mai bune implanturi dentare pot rezista toată viața, în timp ce protezele dentare trebuie înlocuite la fiecare doi ani din cauza modificărilor la nivelul maxilarului. Aceste costuri se pot aduna în timp și pot constitui o povară financiară mai mare.

Nu îți mai faci griji cu proteza

         Chiar și cele mai potrivite proteze dentare se pot desface în cele mai nepotrivite ocazii. Evitați jena care însoțește aceste situații și alegeți un cabinet stomatologic specializat în implanturi dentare. Nu este nevoie de adezivi dentari, paste sau pulberi. Nu va trebui să vă faceți griji că implanturile dentare vor cădea vreodată, deoarece acestea reprezintă o soluție fixă ​​pentru lipsa dinților.

Implanturile dentare mențin sănătatea maxilarului

Osul maxilarului se bazează pe dinții dvs. pentru a nu se deteriora. Este foarte sensibil și dacă aveți dinți lipsă, osul maxilarului va începe să se demineralizeze. Acest lucru vă poate face maxilarul vulnerabil. După poziționarea implantului în orificiile osoase special create, în jurul acestuia începe să se formeze țesut osos, având ca rezultat creșterea stabilității și integrarea în organism a acestuia. 

Puteți mânca toate alimentele dvs. preferate

Cei care folosesc proteze dentare se chinuie să renunțe la alimentele preferate pentru unele mai moi, care nu le vor deteriora dinții. Există întotdeauna îngrijorarea lipirii protezelor atunci când mestecă sau mușcă. Cu implanturile dentare, vă puteți bucura să consumați toate alimentele pe care le iubiți. La fel ca cu dinții dvs. naturali, va fi ușor să mușcați, să mestecați și să înghițiți oricare dintre alimentele dvs. preferate.