Tipuri de pantofi bărbătești


Există mai multe tipuri de pantofi bărbătești pe care îi vom prezenta mai jos:

Pantofii casual, Sneakers, reprezintă o încățăminte sportivă concepută pentru activități sportive, creată și pentru damă și pentru bărbați, dintr-un material moale și o talpă din cauciuc mai fermă sau mai moale, în fucție de sportul pentru care sunt concepuți.

Slip-On Sneakers sunt niște pantofi de sport care, însă, nu sunt cu șireturi, dar sunt foarte buni pentru mers sportiv.

Sandalele sunt o încălțăminte specială pentru vară,uneori acoperite, alteori neacoperite în față, cu călcâiul gol sau nu, care lasă piciorul să respire pe timpul cald, la plajă sau pe stradă la o plimbare în parc; ele sunt și comode dar trebuie analizată situația în funcție de producătorul care le realizează.

Pantofii boat sunt concepuți special pentru puntea unui vapor sau pentru bărci; acest tip de pantofi sunt impermeabili și rezistent la pete. Cusăturile sunt de mână și sunt realizate fie din pânză, fie din piele, tratate așa încât să nu se ude interiorul.

Espadrilele Rivieras  sunt la modă, sunt o încălțăminte comodă, fără șireturi, care s-au păstrat în tendințe.

Pantofii de ocazie sunt stil smart – casual se poartă la sacou sau costum, pentru un aspect formal și sofisticat.

Pantofii Derby sunt potriviți dacă porți un număr mai mare la pantof și se pot asorta și cu o costumație casual, iar acest tip de încălțăminte este mereu la modă. Mai există pantofi care nu au șireturi dar au cataramă sau curea, sau chiar două catarame, fiind ceva mai îndrăzneți, tendințele acestui model fiind și trecătoare. Mai există și mocasini care sunt tot pantofi casula, care nu au șireturi și nici cataramă și curea, funcționând ca niște pantofi de stradă foarte comozi, desigur, în funcție de firma producătoare.

Mai există varianta de ghete – cizme, dar din piele, elegante, în care poți arăta la modă, dar acet tip de încălțăminte nu este preferat de oricine, așa că sunt chiar șic și se pot asorta la îmbrăcăminte casual.

Concluzia este că alegerea pantofului este extrem de importantă deoarece ei sunt aleși fie pentru comoditatea lor, fie pentru modelul lor deosebit, dar, spre deosebire de articolele de îmbrăcăminte, acestea sunt purtați mai des, deci un preț mai mare pe o încălțăminte mai bună, mai comodă, care să reziste mai mult și care să vă confirme statutul social, merită să fie aleasă.